Grotemarkt beraad
Image default
Onderwijs

Online en Hybride workshops

Vanuit huis in de klas

Ja, de tijd waarin we leven is lastig en maakt veel dingen moeilijk. Onder andere het lesgeven. Gelukkig mogen de leerlingen nog naar school komen en hoeven zij niet ook weer thuis te blijven. Laten we hopen dat dit ook zo blijft. Echter begint het wel steeds lastiger te worden om externe partijen naar een school toe te brengen, zoals bijvoorbeeld een workshopdocent. Scholen zijn wat terughoudender als het gaat om mensen binnen de schoolmuren te brengen, en terecht natuurlijk. Echter zorgt dit voor wat problemen voor veel mensen die hier hun werk van hebben gemaakt. CKVdag heeft hiervoor de oplossing. 

CKVdag produceert kunsteducatie, zowel fysiek als online. In samenwerking met een aantal grote organisatie uit de kunst- en cultuurbranche organiseert CKVdag workshops en cultuurdagen door het hele land. Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft CKVdag besloten zich ook te gaan richten op online en hybride workshops.

 

Online en hybride

 Online workshops zijn inmiddels een normale zaak geworden in Nederland. Inmiddels heeft CKVdag er al tientallen onder de riem zitten en zijn de workshops inmiddels ver genoeg ontwikkeld om massaal gegeven te kunnen worden. Een online workshop wordt gegeven via een gratis online platform en wordt altijd gecoördineerd vanuit CKVdag. Uit ervaring blijkt dat de leerlingen nog altijd veel leren tijdens deze workshops en geven ze aan het altijd erg leuk te vinden.  

Hybride workshops steken net iets anders in elkaar. Deze workshops worden op school gegeven, maar de workshopdocent werkt vanuit huis. Hoe werkt dat precies? Het hybride gedeelte komt door de onlineverbinding die wordt gemaakt tussen het klaslokaal en de workshopdocent, die is te zien op het digibord of op de schermen van de leerlingen. Vanaf thuis geeft de workshopdocent de workshop aan de leerlingen en is er een docent van de school zelf fysiek aanwezig om alles in goede banen te laten lopen. 

https://ckvdag.nl