Grotemarkt beraad
Image default
Onderwijs

Keukenmachine kopen?

Keukenmachine: welke kopen?

Het gebruik van een keukenmachine is als het hebben van je eigen persoonlijke souschef – het bespaart je een hoop vervelend en vermoeiend voorbereidend werk. Een goede keukenmachine kan in blokjes snijden, fijnhakken, malen, kneden, pureren, in plakjes snijden en versnipperen. Of u nu pizzadeeg wilt kneden, aardappelen wilt raspen en uien wilt snijden voor latkes of een pesto wilt pureren, met een betrouwbare keukenmachine gaat het werk sneller. Er zijn zelfs blenders met keukenmachine-opzetstukken of keukenmachine-blender-combinaties, waarmee u meer kunt doen in de keuken met minder apparatuur of wanneer u moet beslissen of u een blender of een keukenmachine aanschaft.

We testen we keukenmachines op consistentie en efficiëntie – we beoordelen ze ook op gebruiksgemak, inclusief de leesbaarheid van de gebruikershandleiding, de montage, de bediening en nog veel meer. 

 

Beste keukenmachine

De beste keukenmachine die je in 2022 kunt kopen is de KitchenBrothers. Deze keukenmachine is extreem krachtig, voordelig, veilig, duurzaam en gemakkelijk in gebruik. Perfect!

 

Deze krachtige keukenmachine heeft een vermogen van 1800W en 6 verschillende standen. Hiermee klop, meng en mix je gemakkelijk alles van luchtig eiwit, het zwaarste deeg tot de droogste ingrediënten. Dit model wordt Inclusief 6 verschillende accessoires en een 6L mengkom met spatscherm geleverd. Je krijgt dus meteen een complete set.

 Wat maakt een goede keukenmachine?

✔️ Veelzijdigheid: Een keukenmachine die topprestaties levert, moet hele of grote stukken verse producten – zoals uien, wortelen, kruiden of aardappelen – in zeer weinig tijd tot uniforme blokjes of gehakt kunnen fijnhakken. Hij moet harde kazen kunnen malen, soepen of sauzen kunnen pureren, emulsies zoals mayo kunnen maken en zelfs brooddeeg kunnen kneden. Als u gaat winkelen, zoek dan naar een model dat voedsel zoals tomaten en kaas kan snijden en/of versnipperen.

✔️ Accessoires: Alle keukenmachines worden geleverd met een kom om te hakken en te pureren – de beste hebben ook een schijf om te snijden en te versnipperen. Andere accessoires zijn een kleinere kom en een mes voor fijnere taken, een deegmes, een accessoire voor het in blokjes snijden en zelfs een staafmixer voor smoothies. De meeste zijn vaatwasmachinebestendig.

✔️ Instellingen en snelheden: Veel keukenmachines hebben maar één snelheid, maar sommige kunnen een hoge, gemiddelde en lage snelheid hebben. Een must-have: Een pulserende instelling. Met pulsen kunt u voedsel stapsgewijs fijnhakken en het mes regelen om het risico op oververwerking te beperken. Het is ook geweldig voor het verkrijgen van een gelijkmatig snijresultaat: Door de stop-en-go-beweging kunnen onbewerkte stukken van bovenaf op het mes vallen om te worden verwerkt. Anders worden de items die zich dicht bij het mes bevinden gewoon verder verwerkt, waardoor de onderkant fijner wordt dan de bovenkant.

✔️ Gewicht: Een zwaardere basis helpt in termen van prestaties, maar heft heeft niet noodzakelijk betrekking op meer kracht. Lichtere materialen maken keukenmachines betaalbaarder en makkelijker te verplaatsen en op te bergen. Details zoals zuignappen lijken misschien goedkoop, maar ze helpen voorkomen dat de basis op het aanrecht verschuift.

Garantie: Keukenroosters staan bekend als investeringsgoed, maar sommige mensen gaan er prat op dat ze hun keukenroosters al meer dan 30 jaar hebben. Voordat je je geld uitgeeft, moet je even kijken naar de garantie van het merk: De lengte varieert vaak voor motor en accessoires.

Blender kopen?

Met een sapcentrifuge of blender kun je de voedingsrijke sappen uit bijvoorbeeld spinazie, tarwegras en andere groenten, fruit en kruiden halen. Door lekker te variëren kun je zelf op zoek gaan naar een combinatie van gezonde ingrediënten waardoor je een heerlijk sapje krijgt. De beste blender die je in 2022 kunt kopen is de Tefal Perfectmix+ BL811D. Met deze uitstekende blender van maar liefst 1,5 liter maak je voor al je vrienden of vriendinnen een heerlijke smoothie klaar. Je kunt de bereidingsprogramma’s gebruiken om onder meer smoothies en te maken en ijs te vermalen.