Grotemarkt beraad
Image default
Onderwijs

Communicatie trainingen anno 2018 – Veel besproken onderwerp

In het jaar van 2018 is een goed besproken onderwerp natuurlijk communicatie. Met de komst van velen communicatie gerichte studies komt er steeds meer inzicht op de manier van communicatie met elkander en de effectiviteit hiervan. Er wordt steeds duidelijker, of onduidelijker, wat wel en geen goede manieren van communicatie zijn en welke manieren daadwerkelijk het belangrijkst zijn. 

Veel medewerkers op de werkvloer lopen tegen communicatieproblemen op. Of het een onvermogen om in te leven is, of simpelweg niet duidelijk dingen in woord kunnen brengen dat weten we niet. Dit verschilt natuurlijk ook ernstig per persoon. Een ding is wel duidelijk: een communicatieprobleem kan verholpen worden.

Effectiviteit van communicatie

De effectiefste manier om met communicatieproblemen om te gaan is het volgen van een gerichte cursus. Een van de onderdelen hiervan is bijvoorbeeld een cursus Assertiviteit en Communicatie van Tailor You. Een aantal gedachten die bij werknemers hieraan voorafgaan zijn: ‘‘ik kom volgens mij niet goed over. Ik heb de indruk dat ik niet begrepen wordt Hier wil ik van af.’’ Of: ‘‘Na een overleg is mijn takenlijst helemaal vol. Er staat meer in dan dat ik  wil. Hoe kan ik grenzen stellen?’’. Dit zijn veel voorkomende problemen op elke werkvloer en elk soort persoon. En er worden talloze trainingen en cursussen aangeboden om dit te verhelpen.

Aanbieders

Een van die aanbieders is Tailor YouEr worden hier niet alleen cursussen aangeboden voor het volgen van communicatietrainingen, maar er is mogelijk om honderden verschillende persoonsgebonden cursussen te volgen. Dus schroom niet: neem een kijkje op de website van Tailor You