Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen zijn altijd handig en passen in verschillende ruimtes. Omdat ze het licht van buiten in meer of mindere maten verduisteren passen ze in zowel een slaap- of kinderkamers als ook in de woon- en werkkamers. De verduisterende kwaliteit past goed in bijvoorbeeld een ruimte waar je onderuit op de bank tv wilt kunnen kijken, maar niet sfeerloos in het donker gezet wilt worden overdag.  Het laat afhankelijk van de kleur altijd nog wat licht door. Een zwarte verduisterende kwaliteit gordijnstof zal meestal minder licht doorlaten en ook beter verduisterend zijn dan een witte of lichte kleur verduisterende stof. Dit type verduisterende gordijnen worden ook wel dim-out gordijnen genoemd. Ze dimmen het licht. Wil je echt liever al het licht kunnen blokkeren in de ruimte? Met andere woorden de gordijnen dichttrekken/sluiten en daarmee direct al het licht wegnemen, zodat het meteen aardedonker in de ruimte is. Heerlijk om bij te slapen, wanneer je uit een nachtdienst komt bijvoorbeeld. Dan kan je beter kiezen voor een black-out gordijn. Ook wel een lichtdicht gordijn genoemd. 

Let op! Een verduisterend gordijn mag bij een verduisterend vermogen vanaf 75% tot 99% een verduisterend en dim-out gordijn heten. Bekijk en overweeg dit altijd goed bij het kiezen van de verduisterende gordijnen.

Wanneer wel en wanneer niet?

Verduisterende gordijnen passen goed bij grote raampartijen welke zuidelijk en op de zon gericht zijn. Zorg dat je voldoende ruimte hebt om de gordijnen voor het raam weg te kunnen schuiven. Zo niet, dan zou het weleens best donker en bedompt kunnen lijken. Ook bij kleine ramen en donkere kanten kan het met een verduisterend gordijn sneller donker en misschien zelfs ongezellig lijken, omdat het teveel licht wegneemt. De verduisterende gordijnkwaliteiten zijn vaak wel hele mooie, dikke stoffen welke luxe en zwaar hangen als overgordijn. Ze zijn daarmee ook goed voor de akoestiek in de woning en hebben tevens een isolerende werking. Gelaagd en gecombineerd met een mooie transparante inbetween verhoog je dit effect nog eens extra. 

 

https://www.123gordijn.nl/