Grotemarkt beraad
Image default
Dienstverlening

Storingen aan je groepenkast voorkomen doe je zo

Storingen, kortsluitingen en overbelasting, het behoort allemaal tot vervelende storingen aan je groepenkast. Hoe ontstaan deze storingen eigenlijk en is het mogelijk om deze te voorkomen? Alles over storingen aan je groepenkast vind je hier.

Hoe ontstaat stroomstoring, kortsluiting of overbelasting?

Storingen hebben heel veel manieren waardoor ze kunnen ontstaan, schade, ouderdom of slijtage zijn de meest voorkomende oorzaken van een stroomstoring. Bij kortsluiting ligt het al iets anders, dit wordt veroorzaakt door schade in een kabel. Als de isolatielaag van deze kabel kapot gaat en in contact komt met een andere kabel dan ontstaat er kortsluiting. Ook bij overbelasting ligt het weer wat anders want hierbij heeft een bepaalde groep te veel stroom nodig om alle apparaten van genoeg stroom te voorzien. Bij een te hoge nodige stroom dan valt de groepenkast uit door overbelasting. Vaak ontstaan storingen aan de groepenkast door onkunde, er wordt aan gewerkt zonder dat er te veel kennis aan te pas komt.

Zijn stroomstoringen te voorkomen?

Helaas zijn stroomstoringen niet volledig te voorkomen, er gebeurd altijd wel wat aan elektra. Schade door onkunde en slijtage en ouderdom, nou het spreekt voor zich. Wel kan je een storing langer buiten de deur houden met het juiste onderhoud.

Zo houd je een storing langer buiten de deur

Een storingen langer buiten de deur houden doe je simpel met werkzaamheden aan elektra over te laten aan een gespecialiseerde elektricien. Door schade ontstaan vaak storingen en deze schade maken elektriciens maar zelden. Ook is dit veel veiliger achteraf want als er schade is dan kan dit ook resulteren in een brand, dit gebeurd vaak na een kortsluiting. Als je een storing met oorzaak overbelasting wilt voorkomen dan kan je het best een extra groep laten aansluiten. De kunst om deze storingen buiten de deur te houden is om elektrische spanning op een groep zo laag mogelijk te houden.