Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Hoog- en laagpolig tapijt

Ga je verhuizen? Is jouw vloer toe aan vervangen of heb je een andere redenen om voor een tapijt te kiezen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het tapijt is een soort vloer die veel wordt gebruikt in woningen en op kantoren. De slaap- en woonkamer worden vaak voorzien van een tapijt. Je kunt het tapijt onderscheiden in twee groepjes, namelijk: hoog- en laagpolig tapijt. Ieder tapijtsoort is uniek en heeft haar eigen voor- en nadelen. Lees snel verder en ontdekken de verschillende soorten tapijt. 

Hoogpolig versus laagpolig 

De naam zegt het al; een hoogpolig tapijttegel heeft een hoge pool. De pool is het draadje wat je kunt waarnemen op de tapijttegel. Het woord is afkomstig uit het Latijns en betekent ‘haar’. Een hoogpolig tapijttegel is niks meer dan een tapijttegel met lange haren. Een laagpolig tapijttegel heeft daarentegen dus kortere haren. We spreken van een laagpolig tapijttegel, als de haren korter dan 1 centimeter boven de vloer uitsteken. 

Voor- en nadelen hoogpolig tapijttegels 

De lange haren van het hoogpolig tapijt voel lekker zacht aan en is daarnaast lekker warm aan jouw voeten. Het comfort van hoogpolig tapijt ligt dus erg hoog. Voor de kinderen is het ook heerlijk om op te spelen. Het nadeel is wel dat de autootjes en wellicht andere speelgoedartikelen niet makkelijk kunnen rijden over het tapijt. In een gehorige woning of flat is het ook prettig om hoogpolig tapijt te hebben. Dit heeft namelijk een akoestische werking voor jouw buren. Hoogpolig tapijt heeft niet alleen voordelen, maar ook nadelen. Een nadeel is dat het stofzuigen van het tapijt erg lang kan duren. Het vuil gaat namelijk diep in het kleed zitten. 

Voor- en nadelen laagpolig tapijttegels 

Een laagpolig tapijt is gemakkelijk schoon te houden, doordat je ieder stukje viezigheid kunt waarnemen. Daarnaast zijn meubels en andere materialen gemakkelijk over het vloerkleed te verschuiven. Wieltjes of pootjes zullen niet gaan vastzitten in het laagpolig tapijt. Het design van een laagpolig tapijttegel is erg mooi. Door de lage polen ontstaat er een strak geheel. Het nadeel van laagpolig tapijttegel is warmte en zachtheid. De warmte en zachtheid is beter bij een hoogpolig tapijttegel.

https://stilefloors.nl/

Gerelateerde artikelen

Een woning verkopen met een artist impression

Kunst laurier voor buiten

3 ontwikkelingen waar ieder transport bedrijf vroeg of laat mee te maken krijgt