Grotemarkt beraad
Image default
Financieel

De online broker eToro

Als je in twijfel zit om te gaan traden en beleggen op eToro dan komt dit artikel je waarschijnlijk goed van pas. In deze blog geven wij je een helder en duidelijk eToro review, aan het eind van deze blog heb je de knoop doorgehakt en twijfel je niet langere meer of je wel of niet wilt gaan beleggen bij eToro.

Wat je moet weten

eToro is een broker die toegang geeft tot de financiële markt voor beleggers en particuliere traders. Het meest wordt er verhandeld via CFD’s maar je kunt ook de onderliggende waarde kopen. Je koopt dan de “echte” aandelen in plaats van een contract for difference. Dit maakt het eToro platform uniek omdat ze beide opties aanbieden op hetzelfde platform. Nog een uniek concept van eToro is het Copy Trading.

Bij eToro is het mogelijk om te traden, maar je kunt ook voor de lange termijn beleggen bij eToro. Een paar opties vanuit het aanbod zijn:

  • Aandelen (Netflix, Amazon)
  • Grondstoffen (o.a olie, goud)
  • Forex (o.a Euro/Dollar)
  • Indexen (o.a Dow Jones)

Zoals je ziet is het aanbod erg uitgebreid wat eToro je aanbiedt.

Koersstijgingen en dalingen

Voor iedere trader zijn deze handelsmarkten toegankelijk. Je kunt je voordeel halen uit short gaan door te verkopen of natuurlijk door te kopen. Wat ook fijn is aan eToro is dat je de mogelijkheid hebt om een hefboom in gebruik te nemen. Hierdoor kun je met een vrij lage inzet een relatief grote positie openen.

De betrouwbaarheid van eToro

Wij, als auteurs van Beter beleggen, begrijpen hoe belangrijk het is om de zekerheid te hebben dat een broker betrouwbaar is. Het gaat natuurlijk wel om je zuurverdiende centjes. Dankzij meer dan 5 jaar beleggingservaring kunnen wij antwoord hierop geven in deze eToro review.

Om te bepalen of een broker wel of niet betrouwbaar is moeten we kijken naar de vergunningen en reguleringen. Dus eToro is in 2 landen gereguleerd. Dit is een goed teken want dit betekent dat de broker de vergunningen heeft die ze nodig hebben om de activiteiten uit te voeren.

Vaak zijn brokers gereguleerd via de CySEC (de AFM) in Cyprus. eToro is daarnaast ook nog eens gereguleerd door de FCA. De FCA is de Engelse AFM en staan erom bekend dat ze voor financiële instelling een van de strengste regulators zijn. Dit is goed nieuws voor het platform en voor de klanten van eToro. En natuurlijk een groot pluspunt voor onze eToro review.

Is je geld veilig bij eToro?

eToro moet als gereguleerde broker voldoen aan erg strenge regels zodat ze het geld van hun klanten veilig houden. Een van die regels is dat ze het geld van hun klanten op een aparte rekening houden en dat ze het geld van hun klanten dus niet op de bedrijfsrekening mogen hebben staan. Door deze regel heb je garantie dat je geld veilig is als er iets met het bedrijf gebeurd. Ook is er vanuit de regulator een garantiefonds. Dit garantiefonds verzekert het geld van de klanten van eToro tot € 20.000. Dit geeft zwart-op-wit zekerheid dat je geld altijd veilig is.

Conclusie van deze review

Om het overzichtelijk te maken wordt nog eventjes alles op een rijtje gezet.

  • Het platform is meer dan 10 jaar actief
  • eToro heeft miljoenen klanten
  • eToro is een van de absolute marktleiders
  • Gereguleerd door zowel CySEC en de FCA

Onze conclusie is dat eToro absoluut een betrouwbaar platform is, en als je twijfels hebt om te beleggen of om te traden op dit platform dan zeggen wij gewoon doen.

Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Wil je meer weten of heb je vragen over beleggen? De auteurs van Beter beleggen staan graag voor je klaar. De auteurs van beter beleggen hebben meer dan 5 jaar beleggingservaring en behalen gemiddeld 12% rendement per jaar.

Twijfel je of eToro een geschikte broker voor je is? Een goede alternatief is DEGIRO. Via ons artikel DEGIRO vs eToro kun je de twee brokers specifiek vergelijken op het aanbod wat ze allebei hebben. Kom je daaruit toch tot de conclusie dat DEGIRO misschien meer geschikt voor je is? Lees dan eens het diepgaande DEGIRO review.

https://beter-beleggen.nl/