Grotemarkt beraad
Image default
Financieel

Bitcoin kopen met contant geld

Bitcoin kopen met contant geld

Bitcoin kopen met contant geld klinkt als een onmogelijkheid. Er moet immers altijd een digitale transactie plaatsvinden, toch? Dat betekent dus dat altijd een bankpas, creditcard of e-wallet nodig lijkt. Toch is dit niet helemaal juist. Er zijn wel mogelijkheden om cash in te zetten om op die manier aan bitcoin te komen. Dit is natuurlijk een belangrijke zaak. Het maakt het namelijk mogelijk om op een meer anonieme manier te handelen. Gezien de waarde van de cryptomunt kan dit weleens een hele belangrijke zaak zijn. Kijk daarom naar de volgende punten om veilig te handelen.

Werken met erkende tussenpersonen

De eerste manier waarop bitcoin kopen met contant geld mogelijk is, is via een erkende tussenpersoon. Dit is de broker zoals je die misschien kent van de online verkoop. Er zijn er een aantal die ook contant geld aannemen. Het is dan wel belangrijk om te weten dat het allemaal net even anders verloopt dan je normaal gewend bent. Zo zal je bijvoorbeeld wat meer privégegevens moeten delen, zoals je telefoonnummer en e-mailadres. Dit is natuurlijk nodig om wel gewoon op een veilige manier te kunnen werken met elkaar. Dit is dus op zich niets vreemds als ernaar gevraagd wordt.

Zeker zijn van de zaak

Wat natuurlijk wel belangrijk is als je op deze manier gaat werken, is dat je zeker bent van je zaak. Bitcoin kopen met contant geld via een broker, moet wel gebeuren op een veilige manier. Doe daarom wel altijd zoveel als mogelijk onderzoek naar de personen waar je mee werkt. Alleen op die manier kan je er zeker van zijn dat er niet direct iets mis zal gaan en je gewoon je geld kunt inwisselen voor echte bitcoin, zonder in de problemen te komen op allerlei manieren. Dat is natuurlijk een eerste vereiste die geldt.

Kopen via de pinautomaat

Een manier van bitcoin kopen met contant geld die in opkomst is, is via een speciale pinautomaat. Dit wordt ook wel de bitcoin ATM genoemd. Dit is eigenlijk hetzelfde als pinnen, maar dan met andere input en output. In plaats van je pinpas erin en cash eruit gaat er cash in en krijg je er bitcoin voor terug. Deze methode is nog maar beperkt mogelijk. In de top tien steden van het land zijn één of enkele van deze automaten te vinden. De hoop is dat dit natuurlijk meer en meer zal gaan groeien in de toekomst.

Waarom kiezen voor cash?

Er is natuurlijk nog wel een belangrijke vraag die een antwoord verdient. Waarom wil je bitcoin kopen met contant geld? Eigenlijk is dit heel simpel. Hoewel cash op heel veel fronten is afgetroefd door andere vormen van betalen waar het bijvoorbeeld gaat om snelheid en gemak, is er één punt waar eigenlijk niets tegenop kan. Dat gaat natuurlijk om privacy. Cashgeld is niet te herleiden naar jou en is daardoor dus de ultieme manier om anoniem te blijven. Gezien de grote handel die er in bitcoin is, is dit natuurlijk wel een heel belangrijk punt.

https://cryptokopen.nl/waar-en-hoe-bitcoins-kopen/