Grotemarkt beraad
Image default
Financieel

Meer inzicht in je financiën

Het hebben van meer inzicht in je financiën kan een gerust gevoel geven. Door te weten wat er inkomt en wat eruit gaat is het makkelijker om te besparen. Zo kun je als jij Spotify niet meer gebruikt, Spotify opzeggen via 123opzeggen. Meer tips nodig? Lees dan snel verder.

Zet alles op een rij

Meer overzicht en inzicht krijgen in je financiën begint bij alles op een rij te zetten. Welke bedragen komen er binnen? Jouw loon, maar ook bijvoorbeeld huurtoeslag en zorgtoeslag moet je hier opschrijven. In de rij ernaast schrijf je op wat eruit gaat. Schrijf hier alles op. Dat betekent ook het rolletje drop van €0,80 cent die je bij het tankstation kocht. Zowel bij de inkomsten als bij de uitgaven is het handig wél onderscheid te maken in vaste en variabele inkomsten en uitgaven. Een kleine tip: door alle bedragen te pinnen kun je makkelijk terugkijken waar je jouw geld aan hebt uitgegeven. Je kunt je inkomsten en uitgaven noteren zoals jij dat wil. Pak een notitieblokje met pen en schrijf alles lekker ouderwets op papier op of maak een spreadsheat aan in Excel.

Koppel je uitgaven aan categorieën

Om meer overzicht te krijgen waar je geld aan uitgeeft kun je het beste je uitgaven koppelen aan categorieën. Voorbeelden van categorieën zijn: vaste rekeningen, kleding, boodschappen, verzorgingsproducten en uitstapjes. Op deze manier zie je precies waar je het meeste geld aan uitgeeft.

Spotify opzeggen via 123opzeggen

We noemden hierboven het voorbeeld al even van Spotify opzeggen via 123opzeggen. Als je meer inzicht hebt in je uitgaven kun je dus ook gaan kijken waar je op kunt besparen. Weet je niet waar je moet beginnen? Kijk dan naar de categorie waar je het meeste geld aan uitgeeft. Kijk op internet of je kunt overstappen van internetprovider of energieleverancier. Je kunt je Spotify opzeggen via 123opzeggen, maar wellicht zijn er ook nog andere streamingsdiensten waar je geen gebruik meer van maakt. Zeg onnodige abonnementen op.

Spaardoel

Nadat je hebt besloten waar je op kunt besparen kun je ook een spaardoel instellen. Bepaal hoeveel je elke maand gaat sparen en maak hiervoor een aparte spaarrekening aan bij jouw bank. Wanneer je het geld langere tijd niet nodig hebt kun je overwegen dit te investeren.

https://www.123opzeggen.nl/media/spotify/opzeggen