Grotemarkt beraad
Image default
Financieel

Stapsgewijze handleiding voor het verkrijgen van een schuldconsolidatielening

Schulden kan overweldigend zijn, vooral wanneer het over meer dan één account is verspreid en u jongleert met meerdere maandelijkse betalingen. Schuldconsolidatieleningen kunnen uw schuld beter beheersbaar maken door al uw saldi te combineren in een enkele persoonlijke lening met één maandelijkse betaling.

Als u overweegt een lening voor schuldconsolidatie aan te gaan, zal deze stapsgewijze handleiding u door het proces leiden.

1. Controleer uw kredietwaardigheid

U wilt uw kredietscore weten voordat u in kredietaanvragen duikt. Dit zal u helpen een idee te krijgen van voor welke soorten schuldconsolidatieleningen u in aanmerking komt.

Er zijn tal van manieren om uw credit score gratis te krijgen. Uw creditcard kan bijvoorbeeld gratis kredietscores bieden. En Experian biedt gratis een basislidmaatschap aan, inclusief uw credit score.

2. Trek uw kredietrapport op

Het is verstandig om te zoeken naar fouten in kredietrapporten voordat u ook krediet aanvraagt. Het ophalen van uw kredietrapport is iets anders dan het controleren van uw kredietscore, dus u moet dit apart doen. U kunt een gratis kredietrapport krijgen van alle drie de grote kredietbureaus op AnnualCreditReport.com.

Kom door alle drie om er zeker van te zijn dat alles in uw kredietgeschiedenis correct is. Als u een fout vindt, betwist deze dan en zorg ervoor dat deze is verwijderd voordat u een lening voor schuldconsolidatie aanvraagt. Het verwijderen van negatieve punten van uw krediet die niet kloppen, zou uw kredietscore een mooie boost moeten geven, waardoor u in aanmerking komt voor de beste persoonlijke leningen.

3. Maak een lijst van uw schulden en maandelijkse betalingen

Vervolgens moet u al uw rekeningen doornemen en het totale saldo, de maandelijkse betalingen en het rentepercentage voor elke rekening opsommen. Dit omvat al uw:

 • Creditcards

 • Leningen

 • Elke andere schuld die u aanhoudt

U heeft deze informatie nodig voor de volgende stap, die u zal helpen om erachter te komen of een lening voor het consolideren van schulden daadwerkelijk financieel gunstig is voor uw situatie. Wil je bijvoorbeeld een airco op afbetaling kopen of een koelkast en heb je schulden dan kan het zijn dat je aanvraag af wordt gewezen, het is van belang dat je genoeg kredietwaardigheid opbouwt om gebruik te maken van dit soort diensten.

4. Overweeg uw leningopties

Zodra u uw kredietscore kent, zou u een idee moeten hebben van voor welke leningen voor schuldconsolidatie u in aanmerking kunt komen. Zorg ervoor dat u al uw opties overweegt, zoals:

 • Traditionele banken

 • Kredietverenigingen

 • Online kredietverstrekkers

Let in het bijzonder op de volgende kenmerken:

 • Minimale kredietscore die u nodig heeft voor een persoonlijke lening

 • Hoeveel persoonlijke lening u kunt krijgen

 • Intresttarieven voor persoonlijke leningen

 • Aflossingsvoorwaarden voor persoonlijke leningen

 • Leningskosten

U wilt het laagst mogelijke JKP krijgen om de lening betaalbaar te houden, maar je wilt ook een lening krijgen die groot genoeg is om al je schulden af te betalen.

Je hebt een leentermijn nodig die lang genoeg is om je maandelijkse betalingen beheersbaar te maken, maar niet zo lang dat u uiteindelijk meer aan rente uitgeeft dan nodig is.

Ten slotte moet u letten op eventuele andere kosten die aan de lening zijn verbonden, zoals opstartkosten of vooruitbetalingskosten. Zoek naar leningen met lage of geen kosten op bijvoorbeeld spaarbuidel.nl. Op deze website heb je de mogelijkheid om alle leningen op kosten met elkaar te vergelijken, zo ben je verzekerd van de beste deal.

5. Gebruik een rekenmachine voor schuldconsolidatie

Met al uw rekeninginformatie op een rij en een idee van wat uw leningopties zijn, kunt u een rekenmachine voor schuldconsolidatie gebruiken om uw maandelijkse betalingen en schuldafbetalingsschema te schatten. Kijk hoe lang het duurt om een lening voor schuldconsolidatie af te betalen, wat uw maandelijkse betalingen zullen zijn en hoeveel u uiteindelijk aan rente zult uitgeven.

Van daaruit kunt u beslissen of een schuld consolidatie lening is echt geschikt voor u. Idealiter wilt u een lening waarmee u minder rente betaalt dan u momenteel betaalt. Als u echter uw maandelijkse betaling moet verlagen, is dit misschien niet mogelijk. Ervoor zorgen dat u uw maandelijkse betalingen kunt betalen en niet achterloopt, zou uw eerste prioriteit moeten zijn. Probeer daarna de kosten die u betaalt te minimaliseren.

6. Vraag schuldconsolidatieleningen aan

Zodra u uw opties heeft beperkt tot een lijst van kredietverstrekkers die bieden wat u nodig heeft in een schuldconsolidatielening, kunt u beginnen met aanvragen. U kunt bij meerdere kredietverstrekkers een aanvraag indienen om de beste tarieven te vergelijken, maar u wilt dit in een kort tijdsbestek doen.

Meerdere leningaanvragen in een korte tijdspanne worden meestal op één hoop gegooid. onderzoek naar uw kredietrapport, waardoor de mogelijk negatieve impact op uw kredietwaardigheid wordt geminimaliseerd.

Als u niet in aanmerking kunt komen voor leningen voor schuldconsolidatie, kunt u ook overwegen een persoonlijke lening af te sluiten bij een medeondertekenaar. Dit kan u helpen om in aanmerking te komen als uw medeondertekenaar een goed krediet heeft, maar ze zullen ook in de problemen komen als u uw lening niet terugbetaalt.

7. Sluit de lening af en stel automatische maandelijkse betalingen in

Als u bent goedgekeurd voor een lening voor schuldconsolidatie, sluit u de lening af. De geldschieter kan al uw schulden direct afbetalen, of hij kan het geleende bedrag op uw rekening storten, waarna u al uw tegoeden onmiddellijk wilt afbetalen. Kom later nog eens terug om er zeker van te zijn dat al uw rekeningsaldi op nul staan.

Het instellen van automatische maandelijkse betalingen voor uw nieuwe lening is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u geen betalingen misloopt. Sommige kredietverstrekkers bieden zelfs kortingen voor het instellen van automatisch betalen.

Nu u het proces begrijpt, kunt u aan de slag gaan met het vinden van de juiste lening voor schuldconsolidatie voor uw behoeften.

 

https://spaarbuidel.nl/zakelijke-lening/