Grotemarkt beraad
Image default
Sport

Waar zijn mijn keepershandschoenen?

Al sinds jaar en dag speel ik graag voetbal. Je weet wel, dat spelletje waar men 11 tegen 11 speelt op een groot grasveld van 100 bij 50 meter. Er staan 2 doelposten die in elkaar zijn geschroefd door de lokale beunhaas en de hoekvlaggen wapperen trots met het logo van onze plaatselijke FC. In de professionele tak van onze sport, vliegen er miljoenen euro’s over de toonbank voor sierlijke spelers. Maar in de krochten van de kelderklasse wordt men overgehaald om voor 2 zuipkaarten op een zondagochtend een match te spelen. Nu ben ik één van die lokale helden die zich op zaterdagavond in de kroeg hebben laten overhalen, om zondagochtend een thuiswedstrijd mee te spelen als keeper. 3 weken geleden was er namelijk ook nood aan de man en heb ik met een clean sheet de overwinning binnen gesleept voor 4e elftal van mijn club. Helaas verliep deze zondag wat minder soepel, omdat mijn keepershandschoenen kwijt waren!

Op de blaren zitten

Ik besloot dus om deze wedstrijd te keepen zonder mijn trouwe keepershandschoenen. Mijn teamgenoot overtuigde mij namelijk dat hij ook degelijke handschoenen had, waar ik dus ook gretig gebruik van heb gemaakt. Graag wil ik hierbij jou een advies geven indien jezelf ook keeper bent (anders lees je natuurlijk geen blog over keepershandschoenen), zorg altijd voor je eigen handschoenen! Want jij wilt natuurlijk geen blaren op je handen na een thriller van een wedstrijd.

De geleende handbeschermers waren natuurlijk net een maatje te klein, lichtelijk versleten van binnen en hadden geen bescherming in de vingertoppen. Na een spannende wedstrijd liepen we met een overwinning van het veld. Na 2x vissen in mijn eigen net, mocht het team van geluk spreken dat de spits zijn sterke optreden van in de kroeg doorzette op het veld vandaag. Doordat de geleende keepershandschoenen geen versteviging hadden in de vingertoppen, was de kans groot op een blessure. Iedereen kent dat befaamde moment waarin je met gestrekte armen naar een bal zweeft op deze uit de bovenhoek te slaan. Doordat de versteviging in mijn handschoenen mistte, werden mijn vingers simpelweg achterover gedrukt en landde ik met een pijnlijke grimas op de grond. Na de wedstrijd kon ik dus met wat overstrekte vingers en blaren op mijn hand op de barkruk ploffen.

Tip van de dag?

Je kan het al raden. Zorg ervoor dat je altijd je eigen spullen in orde hebt zodat je bovenstaand scenario kan voorkomen. Je eigen keepershandschoenen in de juiste maat, sierlijke kleur, bloemige geur en oersterke versteviging, zorgen voor een pijnvrije zondagmiddag.