Grotemarkt beraad
Image default
Sport

Waarom is een kettlebell training zo effectief?

Wat is een kettlebell? 

Als je aan fitness doet en houdt van het liften van gewichten dan heb je vast wel gehoord van een kettlebell. Voor mensen die niet weten wat een kettlebell is, een kettlebell is een gewicht in een vorm van een bal met één handvat. Dit gewicht gebruik je voor het opbouwen van spieren en het verbranden van vet en dus om fitter te worden.

Wat doe je met een kettlebell?

Zoals eerder vermeld wordt het gewicht gebruikt om fit te worden. Er zijn verschillende oefeningen die je kan doen met een kettlebell. Elke oefening is verschillend voor welke spieren je wil gebruiken. Zo kan je de kettlebell gebruiken bij squads, lunches en kan je met de kettlebell gaan zwaaien met één hand of twee handen in verschillend staande of liggende posities. Een favoriet en misschien wel de bekendste is de vorm dat je staat met je benen gespreid en de kettlebell vast hebt en de kettlebell laat zwaaien vanaf je hoofd naar de positie tussen je knieën. Met deze oefening gebruik je verschillende spieren. Dit is ook waarom kettlebell zo effectief is, daar lees je verder meer over.

Waarom is het zo effectief?

Kettlebelltraining zorgt voor het veel verbranden van calorieën en is een effectieve en niet dure manier van sporten. Waarom is dit denk je? Dit is omdat je veel verschillende spieren gebruikt bij deze trainingen en dit zorgt ervoor dat je lichaam veel energie verbruikt. Deze trainingen zijn enorm effectief om fitter te worden maar zijn minder effectief zoals losse gewichten om sterker te worden. Veel vrouwen maken gebruik van deze training omdat het dus zorgt voor afvallen, dus een strakker lichaam en de noodzaak niet is om grote spierenballen te krijgen.

Wil je meer met kettlebelltraining?

Ben je nou enthousiast geworden of was je dat en wil je graag meer doen met kettlebell training dat kan. Buiten het feit dat er in veel sportscholen mogelijkheden zijn voor het gebruik van deze ballen en het feit dat je een kettlebell kan aanschaffen ter gebruik voor thuis worden er door veel partijen een kettlebell cursus aangeboden. Zo leer je meer over welke oefeningen je kan doen en welke voor jou relevant zijn om te doen. Zeker een aanrader om dat te gaan volgen. Stel nou je bent een personal trainer en je wil ook training geven in kettlebell sporten dan is een cursus ook interessant zo heb je bijvoorbeeld bij Sport & People die mogelijkheid.