Grotemarkt beraad
Image default
Sport

Jobe Duna

De Jobe Duna is veruit het meest populaire board van het gerenommeerde merk Jobe en in dit blog leggen we in het kort uit waarom.

De Jobe Duna ziet er niet alleen prachtig uit; de kwaliteit van het board is ook uitzonderlijk. De Jobe Duna behoort zelfs tot de lichtste, sterkste en stijfste SUP boards in de markt.

Naast het board zijn ook de accessoires van ongekende kwaliteit. De meegeleverde SUP rugzak is gemaakt van pvc en daardoor volledig waterdicht. Dit geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld extra kleding mee te nemen en een handdoek, maar bijvoorbeeld ook eten en drinken.

De meegeleverde peddel is gemaakt van 80% glasvezel en 20% carbon en daardoor erg licht (780 gram). Dat is een groot pluspunt wanneer je van plan bent lange afstanden af te leggen. Niet alleen wordt je minder snel moe met een lichtere peddel, maar je schouders worden ook minder belast.

Dankzij de kwaliteit van het board en een totaal volume van 340L is de belastbaarheid van de Jobe Duna indrukwekkend. Het board kan maar liefst 160kg dragen en is daardoor ook geschikt om samen met een kind of je hond te gaan suppen.

De Jobe Duna is ontzettend gebruiksvriendelijk. Het board is relatief licht, makkelijk te dragen en in het water ook makkelijk te sturen. Verder is de Jobe glasvezel peddel heel licht en daarnaast aan zowel het board als de tas te bevestigen met een peddelhouder. Als laatste is de tas heel ruim, waardoor je alles er heel makkelijk in kwijt kan.

De Jobe Duna heeft qua vaargedrag de voordelen van zowel een allround sup board als een touring sup board. Het board is wendbaarder dan een touring board, maar sneller dan een allround board. Dankzij de gestroomlijnde vorm is het board geschikt voor langere afstanden, terwijl de breedte van het board zorgt voor stabiliteit.

Hoewel de Jobe Duna echt gezien wordt als een high-end sup board, zitten het board wel in een lagere prijsklasse dan andere A merken. Als je kijkt naar de kwaliteit van het board en de accessoires is er bijna geen betere kwaliteit te vinden.

Als jij op zoek bent naar een sportief high-end sup board, dat sneller is dan een allround board, maar wendbaarder dan een touring board, dan is de Jobe Duna een perfecte keuze!