Grotemarkt beraad
Image default
Banen en opleidingen

Interview met HR Generalist

HR Generalist is een specialist die alle HR-functies vervult. Namelijk: selectie, aanpassing, motivatie, betalingen, beoordeling, training, ontwikkeling, KDP, bedrijfscultuur, evenementen, werken met universiteiten, organisatie van afdelingen / afdelingen, ontwikkeling van afdelings- / medewerkerfunctionaliteit, kennisbank, bedrijfsuniversiteit. We hebben de meest voorkomende functies op een rijtje gezet, maar er kunnen er meer zijn.

Afhankelijk van het bedrijf, zijn taken en omvang, verandert de prioriteit voor HR-competenties en -vaardigheden. Soms ligt de complexiteit van een functie in het aantal openstaande vacatures, soms in een smal profiel van specialisten en soms in een bepaalde bedrijfscultuur. Een bedrijf wil bijvoorbeeld dat potentiële werknemers geïnteresseerd zijn in een organisatiedomein (sport, ecologie, etc.).

Een andere veel voorkomende verantwoordelijkheid is om het personeelsverloop te verminderen of werknemers te behouden. Een aantal tools kunnen hier werken: een verandering in het motivatiesysteem, een ontwikkelingsplan voor medewerkers in het bedrijf, communicatie met de manager en identificatie van probleemgebieden (beide kanten), enzovoort.

HRG moet vooral relaties opbouwen met medewerkers. Een veel voorkomende wens van onze klanten is dat de medewerkers met problemen naar HR gaan. Van het feit dat ze een nieuwe werknemer nodig hebben tot een salarisverhoging of een andere uitkering. Om dit te realiseren, moet HR het vertrouwen winnen van alle of bijna alle werknemers van het bedrijf. Dit is erg belangrijk en je kunt er scheidsrechters naar vragen.

HR-generalist is een meerarmige HR-shiva die alle romantiek van HR-verantwoordelijkheden begrijpt en voornamelijk in één persoon: budgettering, fulltime controle, rekrutering, onboarding, evenementen, training, motivatie, enz. De leefomgeving van dergelijke universele strijders wordt bepaald op basis van de kritische functionaliteit: de hoofdtaak van het bedrijf is bijvoorbeeld agressief inhuren, wat betekent dat de keuze zal zijn naar een succesvolle ervaring met zelfinvullende vacatures. Ik raad niet aan om de lijst met sleutelcompetenties onduidelijk en lang te maken – begin realistisch met wat je moet doen. Professionaliteit kan nooit worden gekocht zonder persoonlijke kwaliteiten. Dit moet een volwassen persoon zijn die weet hoe hij beslissingen op zijn eigen niveau moet nemen en er verantwoordelijk voor is.

Een universele rekruteringstool voor HRG – sociale netwerken en meetups, gevolgd door zoeken op branchegroep en community.

Waar u op moet letten tijdens een interview:

1) Industriebewustzijn.

2) Hoe een potentiële collega zijn werk organiseert in deze chaos, in het regime van strakke rekruteringsdeadlines, bedrijfsevenementen, standaard HR-taken, enzovoort.

3) Op nieuwsgierigheid naar het vak en vaardigheid om te trainen: je kunt niet alles weten, wijzigingen in de TC worden regelmatig gepubliceerd, zoekbronnen en algoritmes zijn verouderd. “Geen tijd om te leren” gaat niet over HRG.

4) Efficiëntie en productiviteit van communicatie. Hij zal moeten communiceren met boekhouding, aannemers, kandidaten, personeelsmanagers en nieuwe medewerkers.

Interview vragen:

  • Hoe was de HR-afdeling georganiseerd in uw vorige bedrijf? Wat was uw verantwoordelijkheidsgebied?
  • Wie heeft uw taken bepaald en hoe?
  • Welke sleutelfunctie had je? Maak een lijst van de overige functies die u hebt uitgevoerd.
  • Wat waren uw KPI’s? Heb je ze voor jezelf ingesteld?
  • Hoe was de rekrutering in het bedrijf georganiseerd? Hoe zijn de zoekbronnen gebruikt?
  • Wat voor deelname deed u aan het personeelsbeleid? Heeft u er tijdens uw tijd bij het bedrijf wijzigingen in aangebracht?
  • Vertel ons over het moeilijkste klant- / afdelingshoofd? Wat was de moeilijkheid en was het mogelijk om het op te lossen?
  • Wat zijn de kenmerken van de bedrijfscultuur van uw bedrijf? Wat zou je willen toevoegen / wijzigen?
  • Waren er analyses over uw werk / resultaten? Hoe zit het met rapportage?
  • Welke kwaliteiten moet een kandidaat in uw beroep hebben? Wie zou u aannemen als uw assistenten? (Om te zien of uw waarden hetzelfde zijn).

global recruitment

https://www.globalrecruitment.info/