Grotemarkt beraad
Image default
Dieren

Zonne-energie en uw energierekening

Nu uw zonnepanelen schone, hernieuwbare energie produceren, zijn er een paar items op uw maandelijkse energierekening waar u misschien op wilt letten, afhankelijk van de landelijke en lokale programma’s die van toepassing zijn op uw zonne-installatie.

Het is niet ongebruikelijk dat de dagelijkse gebruiker van zonne-energie meer energie produceert dan hij verbruikt, in feite gaat ongeveer 20-40% van de verzamelde zonne-energie terug naar het net. Uw maandelijkse energierekening moet de energie weergeven die wordt gebruikt en geproduceerd door uw huis of bedrijf en wordt gerapporteerd via uw nutsmeter op uw eigendom. Naast uw elektriciteitsmeter zijn er online tools waarmee u rechtstreeks de energie die u produceert en gebruikt kunt controleren, zodat u deze kunt vergelijken met uw maandelijkse energierekening.

Afhankelijk van uw staat en plaatselijke nutsbedrijf , komt u mogelijk in aanmerking voor een van de volgende programma’s op basis van uw zonne-energieproductie die op uw maandelijkse factuur staat vermeld:

Netto-Metering

Tijdens piekprestaties kan uw zonne-PV-systeem meer produceren elektriciteit dan u nodig heeft. De overtollige elektriciteit die door uw systeem wordt geproduceerd, wordt teruggeleverd aan het openbare stroomnet en uw meter loopt omgekeerd. Tijdens maanden waarin uw productie uw verbruik overschrijdt, wordt op uw energierekening een krediet weergegeven op basis van de kilowattuur die u aan het net hebt teruggegeven in vergelijking met wat u hebt verbruikt.

Ook interessant: hoe verjaag ik eksters onder mijn zonnepanelen?

Geldkortingen

Sommige staats- en lokale overheden en sommige nutsbedrijven bieden op contanten gebaseerde kortingen voor zonne-installaties. Kortingen zijn doorgaans een eenmalige betaling aan in aanmerking komende systeemeigenaren op basis van de grootte van het systeem of de werkelijke productie. Als uw programma is gebaseerd op daadwerkelijke productie, kunt u zien of u op schema ligt om een korting te ontvangen op basis van uw maandelijkse energierekening.

Certificaten voor hernieuwbare energie op zonne-energie

De wetgeving in sommige staten vereist dat nutsbedrijven een bepaald percentage van hun elektriciteit opwekken uit hernieuwbare bronnen zoals zonne-energie. Als u in een van deze staten woont, genereert uw systeem certificaten voor hernieuwbare energie op zonne-energie (SREC’s) op basis van de hoeveelheid energie die uw fotovoltaïsch systeem op zonne-energie produceert. Om aan de SREC-vereisten van de staat te voldoen, kopen veel nutsbedrijven deze credits van de eigenaar van het systeem. Als u een in aanmerking komend systeem hebt geïnstalleerd en uw nutsbedrijf een terugkoopprogramma aanbiedt, is de kans groot dat u honderden dollars meer per jaar aan inkomen verdient.  

 

https://zonnepanelenvogelvrij.be/