Grotemarkt beraad
Image default
Dieren

Je hond registreren: vergeet het niet!

Een puppy in huis is natuurlijk helemaal fantastisch. Terwijl je misschien wel erg druk bent met het opvoeden van het beestje, het zindelijk maken en de show stelen op straat vergeet je misschien wel iets heel belangrijks: je hond registreren. Hieronder lees je waarom dat zo van belang is.  

Chippen 

Registreren begint bij chippen. Dit houdt in dat jouw hond wordt voorzien van een kleine metalen chip onder de huid. Deze chip bevat informatie over de hond en de baasjes. Chippen zorgt ervoor dat zo’n 95% van de weggelopen of verloren honden weer kan worden herenigd met hun baasje. Daarnaast is het zelfs zo dat het chippen van honden bij wet verplicht is. Dit moet binnen 7 weken na de geboorte gebeuren. Voor geïmporteerde honden moet dat binnen twee weken na aankomst gebeuren. Het chippen van jouw hond kost ongeveer 25 euro.  

Registreren 

Nadat jouw hond is gechipt moet je je hond registreren bij een databank. Het is van belang dat deze databank is aangesloten bij de Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Het registeren van honden kost ongeveer 5 euro. Bij de online registratie vul jij alle gegevens over jouw hond in. Raakt jouw beestje zoek dan kan een dierenambulance of een dierenarts met behulp van een scanner de chip uitlezen. Moeilijk is het dus niet, maar vergeet het bij de aanschaf van jouw hond niet te regelen! Bij een hond uit het asiel of een hond die jij van iemand anders overneemt is het chippen vaak al geregeld. Het enige wat dan moet worden gedaan is bij de registratie een wijziging van woonverblijf en baasje aan te geven.  

Chippen voorkomt fraude 

Chippen en je hond registreren voorkomt fraude met fokkers. Sommige fokkers hebben valse hondenpaspoorten. Door middel van chips kunnen kwaadwillende handelaren worden opgespoord. Zorg er daarom voor dat je altijd checkt of jouw beestje is voorzien van een geldige chip! 

https://www.petlook.nl/hond-registreren/

Gerelateerde artikelen

Je hond wordt lekker gewassen bij een hondentrimsalon in Vught

Wespen, mollen en ratten bestrijden

Je eerste eigen paard. Wat moet je weten?