Grotemarkt beraad
Image default
Internet

Wat is Zirkonia precies

Het klinkt als de naam van een mooie bloem, een Disney prinses of een stad in Slovenië. Het is niets van dit alles. Het geeft wel een gevoel van luxe. Wat is Zirkonia? Zirkonia is een kristal. Je waant je misschien rijk met jouw ketting met diamant. Maar, kijk eens goed! Het kan maar zo zijn dat de diamant van Zirkonia is, en helaas dat is geen natuurlijke maar een kunstmatige edelsteen.

 

Wat is het precies?

 

Zirkonia wordt door een ingewikkeld proces van het metaal Zirkonium gemaakt. Van zichzelf heeft het kristal geen kleur. In het maakproces worden kleuren toegevoegd waardoor het een fonkelende steen wordt. Net als een echte diamant heeft Zirkonia een hoog bling bling gehalte. Het glimt net zo mooi. Alleen een diamantkenner ziet dat het iets minder schittert. Zirkonia wordt nog wel eens verward met de edelsteen Zirkoon. Helaas, Zirkonia is heel wat minder waard. Toch is Zirkonia niet minder zuiver. Integendeel! Kunstmatige kristallen zijn vaak zuiverder dan het natuurlijke materiaal van echte edelstenen omdat het zorgvuldig met veel facetten uit steen wordt geslepen.

 

Poetsen tot het glimt

 

Goud of zilver schoonmaken hoort erbij. Ben je in het bezit van een mooie Zirkonia edelstenen armband of ketting met Zirkonia diamant dan kan het zijn dat het op den duur minder sprankelt. Dat wil je niet! Je maakt het weer stralend door even te poetsen met een sopje met durpje afwasmiddel. Het zilver schoonmaken van jouw sieraad doe je volgens oma’s werkwijze met wat cola, azijn of met wat zilverpoets. Zirkonia is redelijk hard en blijft daardoor lang mooi.

 

Reden voor geen diamant?

 

Waar een echte edelstenen armband of ketting met diamant voor de meesten te kostbaar is, ligt een sieraad met een ‘diamant’ van Zirkonia voor veel mensen wel binnen handbereik. Wil je er mooi bijlopen, dan heb je met Zirkonia een heel mooi alternatief.

https://123sieraad.nl