Grotemarkt beraad
Image default
Internet

VBS-bestand

VBS-bestanden worden gebruikt in Windows-besturingssystemen in plaats van PowerShell-scripts. De reden voor dit gebruik in dit tijdperk is dat ze relatief eenvoudiger zijn. De naamgevingsconventie maakt ze echter voor sommige mensen verwarrend. Dus hier zullen we alles bespreken wat u moet weten over de VBS bestanden.

Wat zijn VBS-bestanden en waarvoor worden ze gebruikt?

De VBS-bestanden zijn geschreven in Visual Basic Scripting-taal en bevatten de code die op Windows-besturingssystemen kan worden uitgevoerd. Hier zijn deze bestanden robijn in de internetverkenner met behulp van de op Windows gebaseerde scripthost. Afgezien hiervan is het gebruik van de VB-bestandsextensie ook een voorkeursoptie.

Omdat deze bestanden voornamelijk code bevatten, kunnen ze ook enkele virussen bevatten. Het is dus belangrijk dat u deze bestanden alleen opent van vertrouwde bronnen. Als er een e-mail is met de VBS-bestanden als bijlagen, dan. 

het openen van die bestanden is misschien niet de beste keuze totdat de e-mail afkomstig is van een vertrouwde bron.

https://pliki.wiki/extension/vbs

Hoe de VBS-bestanden te openen

Het openen van VBS-bestanden op een Windows-pc is niet moeilijk, u hoeft alleen maar enkele eenvoudige stappen te volgen. Er zijn geen ingewikkelde tools nodig. Hieronder volgen de stappen voor het openen van deze bestanden:

  • Kladblok openen.

  • Klik op “Bestand” en vervolgens op “Openen” en selecteer de optie “Alle bestanden”.

  • Open het benodigde VBS-bestand in een kladblok.

  • Met deze eenvoudige stappen kunt u uw VBS-bestanden openen.

Conclusie

Hoewel VBS-bestanden niet veel worden gebruikt door de meeste gemiddelde gebruikers, moet u ze soms controleren of openen. Dus hier bespraken we hun werk en hoe je deze bestanden kunt openen.