Grotemarkt beraad
Image default
Internet

VBS-bestand

VBS-bestanden worden gebruikt in Windows-besturingssystemen in plaats van PowerShell-scripts. De reden voor dit gebruik in dit tijdperk is dat ze relatief eenvoudiger zijn. De naamgevingsconventie maakt ze echter voor sommige mensen verwarrend. Dus hier zullen we alles bespreken wat u moet weten over de VBS bestanden.

Wat zijn VBS-bestanden en waarvoor worden ze gebruikt?

De VBS-bestanden zijn geschreven in Visual Basic Scripting-taal en bevatten de code die op Windows-besturingssystemen kan worden uitgevoerd. Hier zijn deze bestanden robijn in de internetverkenner met behulp van de op Windows gebaseerde scripthost. Afgezien hiervan is het gebruik van de VB-bestandsextensie ook een voorkeursoptie.

Omdat deze bestanden voornamelijk code bevatten, kunnen ze ook enkele virussen bevatten. Het is dus belangrijk dat u deze bestanden alleen opent van vertrouwde bronnen. Als er een e-mail is met de VBS-bestanden als bijlagen, dan. 

het openen van die bestanden is misschien niet de beste keuze totdat de e-mail afkomstig is van een vertrouwde bron.

https://pliki.wiki/extension/vbs

Hoe de VBS-bestanden te openen

Het openen van VBS-bestanden op een Windows-pc is niet moeilijk, u hoeft alleen maar enkele eenvoudige stappen te volgen. Er zijn geen ingewikkelde tools nodig. Hieronder volgen de stappen voor het openen van deze bestanden:

  • Kladblok openen.

  • Klik op “Bestand” en vervolgens op “Openen” en selecteer de optie “Alle bestanden”.

  • Open het benodigde VBS-bestand in een kladblok.

  • Met deze eenvoudige stappen kunt u uw VBS-bestanden openen.

Conclusie

Hoewel VBS-bestanden niet veel worden gebruikt door de meeste gemiddelde gebruikers, moet u ze soms controleren of openen. Dus hier bespraken we hun werk en hoe je deze bestanden kunt openen.

 

Gerelateerde artikelen

Ben je op zoek naar Vype producten?

Wat is Zirkonia precies

Een goedkoop pakket