Grotemarkt beraad
Image default
Internet

Hoe gebruik je nou een pizzaplaat?

‘Vroeger’ had je veel keukengerei nodig voor het maken van een pizza. Denk aan professionele pannen, inductie pannen en inductie fornuizen. Tegenwoordig is er een veel gemakkelijkere manier. Maak kennis met de pizzaplaat, waarmee jij een verse pizza bereid waar ze in Italië nog jaloers op zouden zijn! Klink goed, nietwaar? In dit blog leggen we je graag uit wat een pizzaplaat precies is, en hoe je deze gebruikt.

 

De naam geeft het al een beetje weg. Een pizzaplaat (ook wel pizzasteen genoemd) is een natuurstenen plaat waar je pizza op afbakt. Natuursteen is bestand tegen hoge temperaturen, wat een vereiste is voor het bakken van pizza’s. Op de barbecue doe je dit namelijk op een temperatuur van minimaal 250 graden, waarbij de hitte gelijkmatig wordt verdeeld over de bodem van de pizza. Hierdoor krijg je gegarandeerd die felbegeerde knapperige korst.

Welke manier werkt het best?

Goed nieuws: je inductie pannen kunnen in de kast blijven. Wél heb je een barbecue nodig. Wanneer je de pizzaplaat gaat gebruiken, zorg je dat je barbecue minimaal 250 graden heet is. Als je een houtskool- of gasbarbecue hebt, gebruik je de indirecte methode van grillen. Plaats het grillrooster en de pizzasteen op de barbecue tijdens het voorverwarmen (20 minuten) en zorg voor een stabiele temperatuur tussen de 250 en 300 graden. Strooi wat bloem op de pizzasteen en schep de belegde pizza op de steen. Sluit de deksel en laat de pizza 5 tot 10 minuten garen. Snijd in gelijke stukken en genieten maar!

Laat het gebruik van professionele pannen en inductie fornuizen aan de restaurant chefs over en gebruik je indictie pannen voor het bereiden van alle andere smakelijke gerechten; voortaan weet jij dat de pizzaplaat dé nummer 1 is om een heerlijke pizza op tafel te toveren. Bon appetit!

https://pannenreus.nl