Grotemarkt beraad
Image default
Kinderen

Waarom moet je kind goed leren typen?

We leven in een tijd waarin een computer simpelweg niet meer weg te denken is. Niet alleen op kantoor, maar ook op scholen zitten onze kinderen tegenwoordig al dagelijks achter een computer. Hoe ouder ze worden, hoe meer ze zullen moeten typen. Denk bijvoorbeeld aan werkstukken, spreekbeurten of toetsen. Het is daarom dan ook erg belangrijk dat je kind al snel goed leert typen, bijvoorbeeld door een TypeApp typecursus kinderen te volgen.

Typecursus kinderen

Door middel van een typecursus kan je kind snel en foutloos leren typen. Door blind te leren typen op het toetsenbord, hoeft je kind niet meer te kijken waar elke letter zich op het toetsenbord bevindt. Door blind te leren typen weet je kind blindelings alle letters op het toetsenbord te vinden, zonder ook maar van het scherm weg te hoeven kijken.

Spelenderwijs leren

De lesprogramma’s op basisscholen zijn er vaak volledig op gebaseerd: spelenderwijs leren. Wanneer je kind speelt en leert tegelijk, blijft het interessant en uitdagend. Kinderen nemen de stof veel sneller op en blijven enthousiast om het te herhalen. Bij een typecursus kind leert je kind door middel van een game snel typen. Door steeds sneller en foutlozer te typen beweegt je kind zich door de verschillende spellen heen. Op deze manier leert je kind op een leuke uitdagende manier blindtypen.

Jong geleerd, oud gedaan

Kinderen leren een stuk sneller dan volwassenen. Alles wat ze op jonge leeftijd leren, pakken ze snel op en maken ze eigen. Dit geldt ook voor blindtypen. Het is eigenlijk net als fietsen en zwemmen; als ze het eenmaal kunnen, zullen ze het niet meer verleren. En dat is een enorm voordeel voor de rest van hun leven. Snel en foutloos typen heeft een grote meerwaarde op school en in hun verdere carrière.

Huiswerk maken

Sneller typen, betekent vaak ook sneller klaar. En dat is natuurlijk fijn, want dan blijft er meer tijd over voor andere dingen. Door een typecursus zal je kind waarschijnlijk minder moeite hebben met het schrijven van een werkstuk of spreekbeurt, want de woorden zullen uit het toetsenbord vliegen. En zo blijft er meer tijd over voor hobby’s of andere leuke dingen.

 

Dyslexie

Ook wanneer je kind last heeft van dyslexie, is het prettig om een typecursus kind te overwegen. De typecursus kan er juist voor een verbetering van het woordbeeld zorgen. Daarnaast kan de software van TypeApp worden aangepast voor kinderen met dyslexie, waardoor ook zij op een goede manier snel en foutloos kunnen leren typen.

Betere lichaamshouding

Naast sneller en foutloos typen, heeft blindtypen nog een ander belangrijk voordeel. Doordat je kind niet meer constant op toetsenbord op zoek moet naar letters, kan hij of zij zijn blik volledig blijven richten op het scherm. Hierdoor kan de zithouding van je kind een stuk verbeteren. Dit kan een hoop schelen in nek- en rugklachten, vooral wanneer je kind voor langere tijd achter de computer aan het werk moet voor bijvoorbeeld school.

Blind leren typen in 12 weken

Met een typecursus van bijvoorbeeld TypeApp kan je kind al in 12 weken op een leuke en uitdagende manier volledig blind leren typen. Als ouder kan je alle resultaten eenvoudig inzien en bijhouden hoe het met je kind gaat. Bekijk hier de mogelijkheden en vraag een gratis proefles aan.

https://typeapp.nl/