Grotemarkt beraad
Image default
Tuin en buitenleven

Waarom kiezen voor een rolhor

Rolhorren kunnen vele voordelen bieden ten opzichte van andere soorten horren. Het allereerste voordeel is dat een rolhor het gehele jaar kan blijven hangen. In de winter blijft hij opgerold in het raam, in de lente kun je hem moeiteloos weer gebruiken.

Daarnaast zijn rolhorren vaak de oplossing voor verschillende soorten ramen waar je normaal gesproken geen hor voor zou kunnen plaatsen, bijvoorbeeld draaikiepramen of naar buiten draaiende ramen.

Ten slotte is het voordeel van een rolhor dat het met groot gemak gebruikt kan worden in deuropeningen. Zo kun je in de zomer wel lekker de deur openzetten, maar hoef je je geen zorgen te maken over muggen in huis.

Rolhorren op maat

Bij het plaatsen van rolhorren kun je kiezen tussen gewone rolhorren en inzetrolhorren. De eerstgenoemde plaats je gewoon met schroeven, de inzetrolhorren – de naam zegt het al – met een inzetsysteem. Beide soorten kun je zowel buiten als binnen plaatsen, in of op het kozijn. De rolhorren moeten op maat worden gemaakt voor jouw kozijn, dus meet van tevoren je kozijn goed op. Rolhorren kunnen in verschillende kleuren worden geleverd en kan je online bestellen.

Bediening

De rolhor is erg eenvoudig in de bediening. Je rolt de hor simpelweg naar beneden als je hem nodig hebt. Heb je je raam of deur nodig, dan rol je de hor eenvoudig weer aan de kant. In ramen bedien je rolhorren vaak van boven naar onder. Wil je echter in de zomer je schuifpui of balkondeur openzetten? Dan kan een rolhor ook van links naar rechts worden bediend.

https://www.vliegenraamshop.be