Grotemarkt beraad
Image default
Tuin en buitenleven

Douglas hout in Roosendaal voor al je tuinprojecten

Hout halen voor je tuinproject doe je natuurlijk het liefst bij je in de buurt in Roosendaal. En wanneer je aan je tuin gaat werken kies je natuurlijk voor Douglas hout. Waarom? Omdat deze houtsoort de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt en zich net zo makkelijk laat bewerken als zachtere houtsoorten. Ontdek alle voordelen en mogelijkheden van Douglas hout in dit artikel.

De voordelen van Douglas hout voor buitenprojecten

Veel mensen kiezen voor een houten schutting of een houten tuinhuisje met veranda vanwege de warme uitstraling van het materiaal. En omdat je het makkelijk over kunt schilderen kun je jouw project iedere kleur geven die je maar wilt!

Nu kun je bij de lokale houthandel in Roosendaal uiteraard terecht voor verschillende soorten hout waaronder, vuren-, grenen, en eikenhout. Dus waarom kiezen zoveel mensen dan toch voor Douglas hout? Douglas hout heeft de volgende voordelen ten opzichte van andere houtsoorten:

  • De prijs ligt een stuk lager dan dat van eikenhout omdat Douglas hout vaak uit bossen in de buurt komt, wat scheelt in de transportkosten.
  • Ook onbewerkt blijft Douglas hout in normale buitenomstandigheden tot 10 jaar goed waar Vuren- en Grenenhout na 5 tot 7 jaar aan onderhoud toe zijn.
  • Ondanks de duurzaamheid van Douglas hout laat het zich even makkelijk bewerken als zachtere houtsoorten

Schuttingen en tuinhuizen van Douglas hout worden vaak nabewerkt met houtlak of beits waardoor de levensduur nog verder toeneemt.

 Douglas hout op maat bestellen

Het is niet moeilijk om Douglas houten planken of balken op maat te zagen maar niet iedereen heeft daar de ruimte voor. Bovendien moet je de materialen ook nog naar huis transporteren. Daarom kun je Douglas hout in Roosendaal ook op maat bestellen. Dat is veel makkelijker en je weet zeker dat het meteen goed gebeurt. Bovendien hou je geen restmateriaal over. Win-win!