Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Ontwerp een slaapkamer voor uw kind

Hoe ontwerp je een slaapkamer die meegroeit met je kind?

Kinderen staan erom bekend dat ze hun persoonlijke smaak van minuut tot minuut veranderen. Als het echter tijd is om hun kamers in te richten, kan het vermoeiend en duur zijn om het decor voortdurend aan te passen aan die steeds veranderende smaak. Gebruik deze tips om een slaapkamer in te richten die met uw kind meegroeit en hem toch laat zien wie hij is. 

  • Investeer in tijdloos meubilair

Als je klaar bent voor de overstap van wieg naar bed (of het nu een kinderbed met lades of iets groter) laat je kind dan helpen met het uitzoeken van nieuwe topmatras hybride, dekbedden en lakens om het vooruitzicht spannender te maken. Wanneer je een kleintje hebt, is het gemakkelijk om in de ban te raken van  kinderkamers. Maar de schattigheid van die stukken overtreft hun levensduur. Als je kind een paar jaar ouder wordt, lijken ze te jeugdig en sta je opnieuw in de winkel. Zoek in plaats daarvan naar meubels die je nog jaren in je huis kunt houden. Koop bijvoorbeeld geen bureau op kindermaat, maar kies er een waar hun kleren in kunnen groeien. Als u de ruimte hebt, investeer dan in een tweepersoon kinderbed met lades boven een eenpersoonsbed, zodat u meer slaapgelegenheid hebt voor eventuele gasten.

  •  Kies multifunctioneel meubilair

Multifunctioneel meubilair is ideaal, vooral als je een kamer wilt veranderen van een ruimte die geschikt is voor een zuigeling in een ruimte die klaar is voor een kind. Denk buiten het idee van een standaard verschoontafel en koop een bureau of commode die kan worden uitgerust met een gewatteerd verschoningsmatje. Zo kun je de luiertafel gebruiken zolang je hem nodig hebt, maar heeft je kind een kant-en-klare ruimte om haar huiswerk te maken zodra ze naar school gaat. Als het tijd is om te gaan winkelen voor een bed, ga dan op zoek naar een kinderbed met lades eronder. De opbergruimte zorgt ervoor dat de kamer er fris en schoon blijft uitzien en geeft je extra mogelijkheden om een eindeloze voorraad speelgoed op te bergen.

  • Houd dure ontwerpelementen neutraal

In elk ontwerpproject zijn er een paar gebieden die u wilt dat de tand des tijds doorstaan – vloerbedekking, meubelstukken en verfkleuren. In plaats van deze dingen te gebruiken om een statement te maken – zoals het schilderen van de muren van een babykamer in pastelroze of -blauw – kies je voor een optie die blijft hangen. Kies verfkleuren die warm en uitnodigend zijn, klassieke afwerkingen voor uw meubels, vloerbedekkingen die universeel zijn en kinderbdden die nooit uit de mode gaan zoals de kinderbed met lades. Bij neutraliteit is de prijs een goede regel. Als het item dat u koopt een aanzienlijk bedrag kost, zorg er dan voor dat het niet binnen korte tijd verouderd aanvoelt. Kies daarom ook voor een goede topmatras hybride, die niet uit de mode gaat.

  • Voeg persoonlijkheid toe met accessoires

Natuurlijk moet de kamer van uw kind niet zonder persoonlijkheid zijn, verre van dat. Dit is hun eigen ruimte en ze moeten worden aangemoedigd om die te gebruiken om uit te drukken wie ze zijn. Zorg er wel voor dat je die persoonlijke toets toevoegt met accessoires die net zo gemakkelijk kunnen worden veranderd als hun interesses. Dit betekent dingen als vloerkleden, kussens en fotolijstjes die je regelmatig kunt vervangen. Hoewel het altijd goed is om de rommel tot een minimum te beperken, is het een eenvoudige en betaalbare manier om je kind het gevoel te geven dat hij betrokken is bij het ontwerpproces.

  • Houd je kind betrokken

De slaapkamer van je kind is de ruimte waarin hij de meeste tijd zal doorbrengen, dus het is van cruciaal belang dat hij zich er thuis voelt. Herinnert uw kinderen eraan dat hun kamer weliswaar hun eigen ruimte is, maar ook deel uitmaakt van het huis als geheel. Wees niet bang om duidelijk te zijn over de gebieden waarover u openstaat voor discussie en die niet onderhandelbaar zijn. Maar houd in gedachten dat hoe beter je kind zich voelt over zijn of haar ruimte, hoe groter de kans dat er op de lange termijn voor wordt gezorgd.

De kern van de zaak

Voor kinderen is niets blijvend. Ze veranderen hun favoriete eten, kleuren en stijlen zo gemakkelijk als de wind waait. Waarom zou het ontwerp van hun kamers een uitzondering zijn? Wees voorbereid op deze verzoeken om verandering te komen en open voor hen wanneer ze komen. Echter, door het volgen van deze tips voor het ontwerpen van een kamer die meegroeit met uw kind, kunt u bespaart uzelf een hoop tijd, geld en frustratie in het proces. Maar het beste van alles is dat je daarbij de unieke persoonlijkheid van je kind respecteert, en dat is nooit verkeerd.

topmatras