Grotemarkt beraad
Image default
Dienstverlening

Officiële documenten vertalen

Officiële documenten vertalen is één van de specialistische vakgebieden van Vertaalbureau Grenzeloos. Schakel onze vertaalprofessionals in en ontvang snel uw vertaling weer terug. Een officiële vertaling noemen we ook wel een beëdigde vertaling. Het betreft een rechtsgeldige vertaling. Deze is voorzien van een verklaring, handtekening en een ambtsstempel van een beëdigd vertaler. Diploma’s, notariële stukken, accountantsverklaringen en documenten van de Burgerlijke Stand vallen onder officiële documenten en vereisen een beëdigde vertaling.

Wanneer ben je een beëdigd vertaler?

Een beëdigd vertaler heeft een speciale opleiding gevolgd en vervolgens een professionele eed voor de rechtbank afgelegd. Voor beëdigde vertalingen gelden zeer strenge regels en eisen. Het opleidingsniveau vakmanschap en bijscholing zijn in deze situaties van groot belang. De beëdigde vertalers van Vertaalbureau Grenzeloos zijn opgenomen in het Register voor Beëdigde Tolken en Vertalers. Een beëdigde vertaling is in het buitenland verplicht als het officiële documenten betreft. Autoriteiten in het buitenland willen een bevestiging van de Nederlandse Staat van de beëdigd vertaler zien. Dit is geldt bij huwelijksakten, dagvaardingen, testamenten en koopcontracten. Men noemt dit legalisatie van de vertaling. Het kent een korte en een volledige procedure:

  • Legalisatie (volledig): een uitgebreide procedure voor niet-verdragslanden waarbij de ambassade van het betreffende land en de Nederlandse ambassade betrokken zijn.
  • Apostille (verkort): een verkorte procedure voor verdragslanden, dit is goedkoper en sneller.

Neem contact met ons op

Wij zetten graag onze vertaalexperts in om u te voorzien van een uitstekende vertaling en officiële documenten vertalen behoort tot één van onze dagelijkse bezigheden.  Wij hebben één doel en dat is vervelende taalbarrières als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Of het nu gaat om een vertaling van of naar het Chinees, Italiaans, Zweeds, Noors, Fins, Engels, Roemeens, Turks, Russisch of welke taal dan ook, aan ons kunt u uw vertaalopdracht met een gerust hart overlaten. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij het online vertaalbureau.

https://www.vertaalbureaugrenzeloos.nl/