Grotemarkt beraad
Image default
Horeca

Welke machine gebruik je voor een brouwerij?

In Nederland kennen we een aantal grote brouwerijen. Er zijn de afgelopen jaren echter ook steeds meer kleine brouwerijen bijgekomen. Hoe dit komt? Door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Zo was het vroeger noodzakelijk om over grote machines te beschikken om überhaupt van een brouwerij te kunnen spreken. Doordat deze machines groot van stuk waren, moest er een grote ruimte beschikbaar zijn. Een brouwerij was dus al snel noodzakelijk. Daarnaast speelde ook geld een rol, want de grote machines voor brouwerijen waren niet duur. Hoe anders is dat vandaag. Tegenwoordig is het zelfs al mogelijk om thuis een kleine brouwerij te beginnen. Overweeg je zelf drank te gaan brouwen? Dan kan het makkelijk zijn om over een aantal (kleine) machines te beschikken. Maar welke machine gebruik je eigenlijk voor een brouwerij?

Koop een standaard brouwpakket

Het is vandaag de dag niet nodig om over machines te beschikken wanneer je zelf jouw bier wilt brouwen. Verwacht dan ook niet dat het ontzettend duur is om jouw eigen biertje te brouwen. Je kunt namelijk allerlei pakketten kopen die het bierbrouwen tot een makkelijke opgave maken. Deze pakketten bevatten alles wat je nodig hebt om zelf bier te kunnen brouwen. De prijs van deze pakketten verschilt vaak van elkaar, evenals de inhoud. Zo kan een duur pakket mogelijk een apparaatje of machine bevatten om het bierbrouwen nog makkelijker te maken. Het is echter niet zo dat je per se machines moet hebben om jouw eigen drank te kunnen brouwen.

Ketel

Wil je je eigen bier brouwen? Dan kan dit tegenwoordig al prima in jouw eigen keuken. De kans bestaat dat je het toch net wat professioneler aan wilt pakken. In dat geval kan een machine wel degelijk handig zijn. Je hebt mogelijk geen idee wat voor een apparaat je in dat geval aan moet schaffen. Wij raden je aan om in ieder geval een ketel aan te schaffen. Met behulp van zo’n ketel maak je het brouwen van verschillende dranken namelijk een heel stuk makkelijker. Je voegt de benodigde ingrediënten om de drank te brouwen aan de ketel toe en wacht vervolgens geduldig af. Indien het brouwproces voltooid is, kun je genieten van jouw zelf gebrouwde drank(en)!

Volledige of gedeeltelijke machinebouw

Merk je dat je behoorlijk wat plezier hebt in het brouwen van jouw eigen drank? En is het resultaat ook nog eens overweldigend? Dan overweeg je mogelijk om jouw brouwerij toch wat grootser op te zetten. De kans is groot dat je meer machines gaat gebruiken om het brouwen te vergemakkelijken. Met behulp van machines gaat brouwen namelijk een stuk sneller en bovendien kun je meer tegelijkertijd produceren. Je moet jezelf echter eerst afvragen of je voor volledige of gedeeltelijke machinebouw kiest. Dit hangt onder meer van de ruimte af die beschikbaar is. Moet je het thuis doen? Dan neig je mogelijk naar gedeeltelijke machinebouw. Er is misschien wel niet genoeg ruimte beschikbaar om voor volledige machinebouw te kiezen. Ben je van plan om een ruimte te huren voor het brouwen van jouw eigen drank? Dan kies je ongetwijfeld wel voor volledige machinebouw. Uiteraard moet je het financiële aspect ook mee laten wegen. Zo kost het je bijvoorbeeld veel meer geld wanneer je voor volledige machinebouw gaat. Bedenk je echter wel dat het produceren van de drank ook sneller gaat. Hoe sneller je drank produceert, des te eerder kun je het verkopen. Het levert je dus ook eerder geld op.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl