Grotemarkt beraad
Image default
Horeca

Warm dineren met warmhoudbakken

Iedereen heeft er vast wel eens een paar lepels heerlijk voedsel uit opgeschept. Warmhoudbakken zijn niet weg te denken bij een lopend buffet vanwege een simpele maar belangrijke reden. Warmhoudbakken zorgen ervoor dat zowel de eerste als de laatste gast zijn eten vers en warm kan nuttigen. Lees in dit blog meer over deze handige toevoeging voor jouw restaurant of keuken.

 

Meer over warmhoudbakken

 

De kans is natuurlijk groot dat iemand ooit de warmhoudbak heeft uitgevonden, speciaal voor het lopend buffet. Bij een lopend buffet kunnen warmhoudbakken natuurlijk niet ontbreken. Je wilt natuurlijk niet dat de ene gast wel heerlijk zit te genieten van het eten, terwijl de ander baalt als een stekker en vervolgens na het diner nog even op bezoek gaat bij de gele ‘M’. Daarom spelen warmhoudbakken een grote rol wanneer je voor een langere tijd eten wilt uitserveren. De bakken houden producten zoals vlees en vis op temperatuur zodat deze vers blijft voor de gasten.

 

Verschillende soorten warmhoudbakken

Als je online gaat zoeken naar nieuwe warmhoudbakken voor jouw keuken of restaurant, dan zal je merken dat er behoorlijk wat keuze is. Om je daarbij te helpen zullen wij wat meer over de soorten warmhoudbakken vertellen voordat je door de bomen het bos niet meer ziet.

 

Zoals je nu weet zijn er flink wat soorten warmhoudbakken. Over het algemeen kun je de warmhoudbakken opdelen in twee soorten bakken. De warmhoudbakken die op vuur werken en de warmhoudbakken die je met een snoer in het stopcontact kunt stoppen. De meest gekozen warmhoudbakken zullen inmiddels de elektrische versie zijn. Jij bepaalt namelijk zelf wanneer de stekker er weer uit gaat. Tot die tijd zal je zeker weten dat het geserveerde voedsel aangenaam warm blijft.

 

En natuurlijk heb je grote, kleine, ronde en vierkante warmhoudbakken. Het is maar net voor welke situatie je er eentje nodig hebt. Wel zou je een warmhoudbak met compartimenten moeten overwegen. Als je bijvoorbeeld meerdere gerechten tegelijk wilt opdienen is dit wel zo makkelijk.