Grotemarkt beraad
Image default
Verbouwen

Waarom ontwerpers en eigenaren kiezen voor staalconstructies

De selectie van staalconstructies voor het omlijstingssysteem van een gebouw levert een groot aantal voordelen op voor een project. Alle andere materialen worden gemeten tegen de standaard van constructiestaal en constructiestaal is nog steeds het materiaal van keuze. Deze voordelen omvatten:


Snelheid van staalconstructie

Staalconstructie of staalbouw verbetert de bouwproductiviteit vanwege de fabricage van de winkel en handhaaft daarbij nauwe bouwtoleranties. In het veld geplaatst materiaal blijft altijd achter …

3D-interoperabiliteit en Building Information Modeling maken een nauwe samenwerking mogelijk tussen ontwerpers en staalspecifieke aannemers bij het ontwerpen, fabriceren en plaatsen van staalconstructies. Met deze technologie kunnen ontwerpen zowel tijd als dollars besparen in het bouwproces.

Snelle montage in alle seizoenen waarbij nauwe toleranties worden gehandhaafd voor integratie met andere bouwsystemen en minimaal bouwafval is haalbaar met constructiestaal.


Lagere projectkosten

Tegenwoordig, wanneer concurrerende framingsystemen worden geëvalueerd voor projecten met behulp van vergelijkbare, actuele kostengegevens, blijft constructiestaal de kostenleider voor de meeste bouwprojecten. Vergelijkende studies tonen aan dat een structureel stalen kozijnsysteem inclusief terrasplanken en brandbeveiliging doorgaans 5% tot 7% ​​minder kost dan een betonnen kozijnsysteem op nationale basis.
Esthetische aantrekkingskracht

Architecten prijzen de natuurlijke schoonheid van staal en zijn enthousiast over het blootleggen in het ontwerp van hun structuren om gratie, slankheid, sterkte en transparantie van het frame te benadrukken.

Structureel staal geeft de projectarchitect een grotere mate van expressie en creativiteit in hun ontwerp dan de meeste andere bouwmaterialen.

Secties van constructiestaal kunnen worden gebogen en gerold om niet-lineaire elementen te creëren om de esthetische aantrekkingskracht van de structuur verder te verbeteren.


Grote sterkte

Alle andere materialen spreken over hoge sterkte, maar hun sterkte is nog steeds minder dan die van constructiestaal, zelfs wanneer versterkt door staalversterking. De toename van de standaardsterkte van staal die tegenwoordig in gebouwen wordt gebruikt in vergelijking met 10 jaar geleden, is zelfs groter dan de totale sterkte van concurrerende “zeer sterke” materialen. Constructiestaal is typisch 50 ksi materiaal dat aangeeft dat het staal een vloeispanning heeft van 50.000 pond per vierkante inch in zowel compressie als spanning.


Duurzaam

Duurzaamheid is de tweede naam van constructiestaal. Structureel staal is het meest gerecyclede materiaal op onze planeet – het huidige constructiestaal is gemaakt van 88% gerecycled product, is in de toekomst volledig recyclebaar en kan zonder verdere verwerking worden hergebruikt.

Het recyclingpercentage van constructiestaal en auto’s aan het einde van hun levensduur is groter dan 100%. In plaats van land te gebruiken voor steengroeven om aggregaten te leveren of als stortplaatsen voor bouwmateriaalafval, ledigt constructiestaal bergingswerven waardoor het land voor andere doeleinden kan worden gebruikt.

Tegenwoordig betalen sloopwerken vaak voor de mogelijkheid om een ​​gebouw met constructiestaal te slopen en te slopen vanwege de waarde van het constructiestaal. Daarentegen kosten gebouwen die andere materialen gebruiken tussen de $ 3 en $ 10 per vierkante voet om te slopen, te slopen en te storten.

 

Innovatief

Nieuwe systemen zoals Girder-Slab®, Conxtech® en Side-Plate® zijn onlangs op de markt gekomen als reactie op de vraag van ontwerpers naar nieuwe benaderingen van projecten. Ze sluiten zich aan bij voortdurende innovaties die problemen aanpakken zoals lange overspanning deksystemen, brandbeveiliging, verbindingsoptimalisatie, coatingsystemen en progressieve instorting!

De constructiestaalindustrie blijft pionieren met nieuwe innovaties voor zowel het materiaal als het gebruik van constructiestaal.

De structurele staalindustrie was een pionier in de beweging naar open standaarden en interoperabele software die recentelijk heeft geleid tot de populariteit van Building Information Modelling. In 1990 heeft de industrie CIS / 2 aangenomen als een standaard gegevensprotocol voor de uitwisseling van informatie tussen programma’s voor structureel ontwerp, detaillering en productie / fabricage. Het resultaat was dat softwareprogramma’s van verschillende leveranciers plotseling modelgebaseerde informatie konden uitwisselen die verder gaat dan de eenvoudige geometrie. Projecten die gebruik maakten van deze verticale integratie in de structurele staalindustrie konden kostenbesparingen tot 20% op het structurele pakket aantonen.