Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Verhuizen naar Groningen

Ga je verhuizen naar Groningen? Dan kan dat een grote stap zijn. Groningen ligt niet zo centraal in Nederland en jouw vrienden en familie? Die wonen misschien ineens een stuk verder van jou vandaan. Het kan dus ook lastig zijn en het kan tijd kosten om gewend te raken. Hoe je dat zo goed mogelijk doet? Lees het hier.

Jouw manier

Dat voorgaande gezegd hebbende, alleen jij weet natuurlijk wat goed is voor jou. Wel staan hier wat tips, waar je misschien iets aan hebt. Vind je het sociaal spannend om er te gaan wonen? Dan is het vooral belangrijk om zowel van jouw huis een thuis te maken, als om in de omgeving te gaan integreren. Dat kan op verschillende manieren.

Oppas Groningen

Weet jij van jezelf dat je op het sociale vlak een stok achter de deur kan gebruiken? Dan kan het slim zijn om oppas in Groningen te worden. Het voordeel van oppas in Groningen zijn, is dat je zo jezelf verplicht om de deur uit te gaan en in ieder geval één huishouden zo een beetje leert kennen. Behalve een oppas in Groningen zijn, zijn er natuurlijk nog andere mogelijkheden. Je kunt je ook gaan aanmelden bij een vereniging of club. Kijk daarbij wel naar wat jouw interesses en hobby’s zijn of wat jou echt leuk lijkt. Het is namelijk veel fijner als je mensen vindt, waarmee je iets gemeenschappelijks ervaart.

Ga er op uit

Binnen blijven zitten is jammer. Groningen is een mooie stad en je hebt, als je er woont, de ultieme kans om de stad te leren kennen. Ga bijvoorbeeld eens de 97 meter hoge Martinitoren beklimmen. Een heuse klim, maar dan heb je wel een mooi uitzicht over de stad.

Ben je iemand die van historie houdt? Ga dan een keer naar Bourtange. Dit is een oud vestingstadje dat de oude sfeer uitademt van weleer. Je ziet hier nog veel elementen van het verdedigingswerk van vesting Bourtange.

Maak van jouw huis een thuis

Maak het gezellig, zet er spullen in waar je blij van wordt. Zorg dat de temperatuur aangenaam is en zorg voor een fijne sfeerverlichting. Je vindt misschien ook wel mensen waar je samen mee kunt koken en eten. Bij jou thuis of bij de ander. Ook dat zorgt voor verbinding.

https://www.oppasland.nl/oppas/groningen