Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

7 taken bij een schoonmaak van je woonkamer

Nu het voorjaar weer voor de deur staat, is het tijd om je huis eens goed schoon te maken. Het is goed om te beginnen met de woonkamer, omdat dit het centrale punt van je huis is waar je de nodige uren doorbrengt.

Ramen lappen

Wanneer je de ramen schoonmaakt, geeft dat je woonkamer meteen een frisse uitstraling. Was ze van binnen en buiten voor het beste resultaat. Houd wel rekening met het weer: het heeft geen zin om de ramen te wassen als er een zandstorm op komst is.

Gordijnen schoonmaken

Gordijnen zijn ook beeldbepalend voor je woonkamer net als je bank reinigen. Op het eerste oog zie je het misschien niet erg, maar gordijnen zien er donkerder uit wanneer ze vies zijn. Stop ze een keertje in de wasmachine of laat ze schoon stomen.

Bezem door je papierwerk

Je kent het wel: ergens in je woonkamer staat een tafel waar je de post neerlegt. Waarschijnlijk wil je er naar kijken, maar probeer je het uit te stellen.

Stoelen en bank reinigen

Op de zitmeubels kunnen zich veel kruimels en stofjes verzamelen. Het is slim om ze even onder handen te nemen met een zuiger en je leren bank te reinigen met een vochtige doek. Heb je een leren bank? Dan is het raadzaam om de bank één keer per jaar in te smeren met een speciale wax.

Vloerkleed reinigen

Net zo belangrijk als de bank reinigen is het schoonmaken van je vloerkleed. Belangrijkste is om deze regelmatig te stofzuigen en één keer per jaar eens schoon te stomen.

Planten water geven

Wanneer je vlijtig aan het schoonmaken bent, moet je ook even checken hoe je planten er bij staan. Geef je planten water en verwijder de bruine bladeren.

Stoffen, zuigen, dweilen

 Wil je de schoonmaakbeurt even simpel houden? Bedenk dan een schoonmaakroutine die je binnen een á twee uur kunt doen. Neem dan de tijd om je woonkamer af te stoffen, vervolgens te zuigen en als laatste te dweilen.

https://banklatenreinigen.com/