Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Vastgoedbeheer – Uw huis verhuren aan expats

Uw huis verhuren aan expats is een goede mogelijkheid om uw geïnvesteerde euro’s te laten renderen. Er is overigens een splitsing te maken tussen verhuren aan expats en verhuren aan arbeidsmigranten. Expats is al een chique benaming en duidt aan deze groep de zgn. kennismigranten bevat. Kennismigranten werken in de ICT, als specialist in het ziekenhuis, op managementfuncties van (grotere) bedrijven. Vaak komen ze alleen, maar ook steeds meer als gezin, of om later een gezin te stichten.

Instroom

Het CBS kwam enkele weken geleden met nieuwe cijfers over de immigratie van expats.

Tussen 2012 en 2017 is de instroom van Indiase kennisimmigranten uit India meer dan verdubbeld tot ruim 8 600 per jaar. Zij werken in Nederland voornamelijk in de ICT. Ook komen steeds meer Indiase studenten naar Nederland.

De ondernemingen die deze expats naar Nederland halen zijn bereid om een goede prijs te betalen voor huisvesting. Het is zelfs zo dat de kennismigrant gemiddeld meer verdiend (ca 18%(!))dan de Nederlandse werknemer en/of ZZP-er in Nederland. Er worden aan de woningen dan ook hogere eisen aan gesteld. Niet alleen aan comfort, ook aan de locatie, zoals bereikbaarheid d.m.v. openbaar vervoer. 

U kunt zich voorstellen dat, het bovenstaande in gedachten nemende, er een behoorlijke behoefte is aan goede huisvesting.  Nu komt u in beeld.  U heeft een goede (vakantie) woning, op een prima plaats in de stad. Vlakbij uitvalswegen, openbaar vervoer, winkels en scholen. Bijvoorbeeld in Rotterdam, Breda of Tilburg. Dan komen wij graag met u in gesprek. 4homes BV is een bedrijf wat vastgoed beheert in Zuidwest Nederland.

Rendement

Bij verhuur gaat het vanzelfsprekend om rendement. We kunnen hem bruto berekenen (BAR) maar er zijn altijd nog ‘verborgen’ kostenplaatsen waarbij de berekening niet helemaal helder is. Laten we daarom voor u op papier zetten wat het u netto (NAR) op gaat leveren.

Stel dat er met een deel vreemd vermogen een woning verhuurd wordt dan moeten ook deze kosten worden meegenomen. U stelt dan ook netjes de geldverstrekker op de hoogte onder welke voorwaarde u wilt verhuren, want u wilt geen gezeur. Het kán interessant zijn om met lage rentelasten te verhuren door het hefboomeffect.

Werkzaamheden

U hakt de knoop door en gaat uw huis verhuren. Wát gaat 4homes BV voor u doen;

 • Advies ten aanzien van optimale huurprijs
 • Het opstellen van een presentatie van de woning (zoals beschrijvingen, foto’s, etc.) en woonomgeving, gericht op expats.
 • Het inmeten van de woonruimte(s)
 • Het verhuurklaar maken van de woning. Alleen stofferen is vaak niet voldoende. Men verwacht ook een degelijke inrichting. Ook hiervoor kunnen we zorgen.
 • Aanbieden van de woning: het plaatsen van de woning op de eigen website, een groot aantal extra websites, social media en eventuele gedrukte media
 • Wij beschikken over een groot netwerk. Wij informeren bedrijven (voor expat verhuur) en zoekende huurders in eigen bestand
 • Checken documenten zoals een werkgeversverklaring en ID-bewijs.
 • Namens u voeren wij de onderhandelingen
 • Opstellen van de huurovereenkomst, wij bepalen met u de gewenste looptijd.
 • Het opstellen van een rapportage bij aanvang huurovereenkomst met foto’s.
 • Incasseren van de eerste maand huur en de borgsom
 • Sleuteloverdracht

Naast financieel beheer bieden wij ook het technisch beheer van de woning aan.

Dit laatste is vooral handig als u zelf niet in de buurt of zelfs in het buitenland verblijft.

Huis (tijdelijk) verhuren aan expats?

U begrijpt, wij hebben u heel wat te vertellen.

Heeft u een woning beschikbaar die u (tijdelijk) wilt verhuren?

Neem contact op met 4homes BV.

https://www.4homes.nl/