Grotemarkt beraad
Image default
Vakantie

Redenen waarom je naar Sardinie moet gaan

Sardinië is een eiland dat ten westen van de Laars van Italië ligt, ten zuiden van het eiland Corsica. Het is op Sicilië na het grootste eiland in de Middellandse zee. De oppervlakte is ongeveer even groot als die van ons kikkerlandje. Op het eiland word je overspoeld met spectaculaire natuur en een buitengewone cultuur. Het is een heerlijk eiland voor strandliefhebbers, maar er zijn ook zeker veel bezienswaardigheden op Sardinië aanwezig voor de (kleine) avonturiers onder ons. Jong of oud, iedereen voelt zich hier thuis! Wat er zoal allemaal te zien en te doen is vind je hieronder. De activiteiten zijn geschikt voor het hele gezin!

Grotta di Nettuno

Grotta di Nettuno, deze plek staat met stipt op nummer 1 van bezienswaardigheden op Sardinië die je gezien moet hebben. Het is een plek in het noordwesten van Italië. Letterlijk vertaald zijn het de grotten van Neptunus. Om de grotten te kunnen bereiken moet je dwars door het natuurpark genaamd Parco Naturale Regionale di Porto Conte heen. Hier is ook al van alles te zien maar wacht maar tot je eenmaal bij de grotten aankomt. Het wordt ook wel het paradijs van de onderzeese grotten genoemd. De grotten staan bekend om zijn stalagmieten en stalactieten, deze nemen de meest bijzondere en vreemde vormen aan. Om echt bij de grotten zelf aan te komen is het mogelijk om per boot te gaan. Ben je op zoek naar wat meer avontuur? Dan kun je er ook voor kiezen om via een pad een steile rots te beklimmen. Er zijn ongeveer 655 treden uit de rots gehakt die een fantastische wandelroute vormen.

Bezoek het duivelseiland Asinara

Asinara is een uniek en mysterieus eilandje dat je kan bereiken per boot vanuit Stintino of Porto Torres. Jaren geleden moesten vissers en herders het eiland verlaten omdat het een strafkolonie werd. Toen er in de jaren 60 ook criminelen van de maffia naar Asinara werden gestuurd, kreeg het eiland de naam Isola del Diavolo (Duivelseiland). Net voor het millennium werd het eiland toegankelijk voor publiek. Maar er is ook een mooie kant aan het eiland, er leven daar wilde albino ezels!  Heel bijzonder.

Cagliari

Een bezoek aan deze stad mag echt niet aan je verblijf op Sardinië ontbreken, het is namelijk de grootste en tevens hoofdstad van het eiland! De stad is een echte universiteitsstad waar je goed kunt eten, shoppen en daarnaast zijn er tal van bezienswaardigheden. De stad is net als Rome op zeven heuvels gebouwd. Het Marina kwartier, de botanische tuin, Castello (de oudste wijk van Cagliari), en het Romeins amfitheater zijn allemaal voorbeelden van de bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. En wat kun je hier dan beleven? In het Marina kwartier vind je de lekkerste restaurants; de botanische tuin, Orto Botanico dell’Università di Cagliari omvat meer dan tweeduizend plantensoorten; Castello is een kasteel bovenop de heuvel en het Romeinse amfitheater is het belangrijkste monument dat nog op Sardinië staat. Het leuke aan de stad is dat er veel diversiteit is. Je kunt er dus zelf voor kiezen om cultuur te gaan snuiven of heerlijk te ontspannen op het strand. 

La Maddalena-archipel

In het stadje Palau kan je via een veerdienst het La Maddalena-archipel bereiken. Ik vond dit een van de mooiste plekjes die we hebben bezocht. Ook de weg om het archipel te bereiken is mooi, zeker als je aankomt met de veerboot in de haven van La Maddalena. Het archipel verenigd een zestigtal eilanden, waarvan zeven grote, die eigenlijk de toppen van verzonken bergketens zijn. In 1994 is het archipel zelfs uitgeroepen tot Nationaal park.

Auto Huren in Sardinie

Als je op vakantie gaat naar Sardinie en je hebt je eigen vervoersmiddel niet bij je, dan zit je er wellicht aan te denken om een auto te huren, https://www.autoitaly.nl/nl-eiland-sardinie/. Een auto is een prima vervoersmiddel om Sardinie te ontdekken: of je nou aan het strand zit en graag de omgeving wil verkennen of je als thuisbasis in een (grote) stad zit en vanuit daar alles met de auto wil ontdekken! Ik zal je in dit artikel uitleggen hoe het is om een auto te huren in Sardinie.

Om goed voorbereid en zorgeloos een auto te huren, wil je natuurlijk vooraf wat tips en ervaringen weten van andere autohuurders in Sardinie. Wanneer je een auto huurt kan je prachtige rondreizen maken, een citytrip combineren met een uitstapje in je huurauto een fly drive boeken of een rondreis met een huurauto uitstippelen. Het is wel belangrijk om deze regels voor het rijden in Sardinie in je achterhoofd te houden:

  • Je moet minimaal 21 jaar zijn voor autohuur in Sardinie;
  • Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs;
  • All-inclusive autoverhuur is mogelijk in Sardinie.
  • Ben je onder de 25? Dan moet je een extra toeslag betalen.
https://www.autoitaly.nl