Grotemarkt beraad
Image default
Vakantie

Investeren in een boot: Hoe pak je het aan?

Er zijn veel mensen die graag een boot willen. Er zijn veel mensen met een grote passie voor boten en varen. Je kan met een boot volledig tot rust komen tijdens het dobberen op het water. Ook heb je de mogelijkheid om veel quality time te hebben met je vrienden of familie en varen is bovendien ook gewoon leuk. Er zijn ook veel mensen die gaan varen om te gaan vissen. Wat de reden ook mag zijn, als je van plan bent om een boot te kopen is dat natuurlijk een grote investering. We gaan je in dit artikel je een aantal tips geven voor hoe je dit kan aanpakken. 

Doe het niet alleen

Het kopen van een boot is een grote investering. Het is daarom dus belangrijk dat je er goed over nadenkt en dat je het niet alleen aanpakt. Laat je goed adviseren door experten en neem een kijkje op een jachtmakelaars website zodat je inzicht hebt in wat voor boten er te koop staan en wat de prijscategorieen zijn. Het is aangeraden om aan meerdere experten en op meerdere websites een kijkje te nemen om een zo’n realistisch mogelijk beeld te krijgen van de bootmarkt.Je zou bijvoorbeeld op Jachtmakelaardij Kappers een kijkje kunnen nemen en eventueel om advies vragen.

Geduld en sparen

Een boot kopen kost niet niks. Het is dus belangrijk dat je geduld hebt, het is namelijk voor de meeste mensen niet mogelijk om opeens te zeggen ´ik ga vandaag een boot kopen´. Er moet worden gespaard en op basis van wat voor boot je wilt kan dat in sommige gevallen ook wel even een tijdje duren. Je salaris en wat je op je bankrekening hebt staan zijn ook twee grote factoren natuurlijk. Iemand die al een algemene spaarrekening heeft, of in het algemeen meer geld op zijn bankrekening heeft staan heeft sneller het geld bij elkaar. Iemand met een beter salaris heeft het geld natuurlijk ook sneller bij elkaar dan iemand met een minder salaris. Analyseer dus even goed je geld situatie, wensen en kosten voor de boot. Maak eventueel een spaarplan zodat je zo snel mogelijk op het water op avontuur kan.

Wanneer?

Er is geen specifiek seizoen dat je je aankoop moet doen. In tegen deel van bijvoorbeeld vliegtuigtickets, dalen de prijzen van boten niet in het laagseizoen. Het maakt qua prijzen dus niet uit in welk seizoen je besluit een boot te kopen. We raden echter wel aan om een boot in het laagseizoen te kopen. Je kan dan zodra het voorjaar aanbreekt op je boot zitten.