Grotemarkt beraad
Image default
Entertainment

Puzzelen tegen verveling

In deze onzekere tijden waarin veel mensen thuis zitten of werken, is het belangrijk om bezig te blijven. Dit geldt zowel fysiek als mentaal. Sporten, klussen en spelletjes spelen zijn de voornaamste bezigheden tegenwoordig. Maar ook zie je een steeds groter wordende groep mensen die allerlei soorten puzzels willen maken. Van legpuzzels, woordzoekers, sudoku’s, kruiswoordraadsels, noem het maar op.

Tijdens het afgelopen jaar werden er gemiddeld 5 keer zoveel puzzels verkocht dan voorheen. Vooral webshops en online services merkten deze stijging. Ook blijkt dat steeds meer jongeren het plezier van puzzels maken hebben ontdekt. Maar niet alleen het plezier speelt een grote rol, ook de ontspanning en uitdaging van de puzzels spelen mee. De meeste mensen maken puzzels in hun eentje, zodat ze in alle rust zich kunnen concentreren en het hoofd leeg kunnen maken. Doordat het brein constant actief is om probleem oplossend te denken, vergeet je al snel de stress van de dagelijkse sleur.

Nu de winkels dicht zijn, moeten ook bedrijven een alternatief vinden om bedankjes naar klanten te sturen. Een bijzondere manier is door een informatieve wiskundige puzzel te laten maken die iets over jouw bedrijf vertelt. Zo een custom brainteaser puzzel kun je onder andere laten maken op de website van 123puzzleme. In zo een puzzel worden dan aspecten van jouw bedrijf verwerkt. Ook kan zo een custom brainteaser leuk zijn voor op school. Zo leren kinderen puzzelen met wiskunde en plaatjes. Dat is leuker dan constant alleen maar standaard rekensommen te maken. Ben je vooral bezig met sociale media? Dan kan je met een wiskundige puzzel de interactie aangaan met je volgers. Een puzzel laat volgers actief bezig zijn met jouw kanaal, wat weer resulteert in meer blootstelling, meer views en nieuwe volgers. Ook is het veel goedkoper om een custom brainteaser te laten maken dan een advertentie te kopen.

Houd je hersenen bezig

Door regelmatig puzzels en raadsels op te lossen, houd je de hersenen actief bezig. Dit is goed om je geheugen scherp te houden en geeft je een gevoel van voldoening. Tijdens puzzelen zijn beide hersenhelften actief. Je rechter hersenhelft regelt het creatieve gedeelte en de linker hersenhelft probeert de puzzel te analyseren en logisch te sorteren.

https://123puzzleme.com/services/