Grotemarkt beraad
Image default
Entertainment

De goudprijs van afgelopen jaar

Veel mensen hebben door de jaren heen aardig wat stukken goud gespaard. Wanneer dit het geval is het vaak zo dat mensen kijken naar het juiste moment en de juiste manier om goud te verkopen. Goud verkopen kan erg voordelig zijn. Het afgelopen jaar is er dan ook veel gebeurd met de goudprijs.

Goed om goud te verkopen

Het verkopen van goud kan erg goed, maar ook erg voordelig zijn voor jezelf. Als je zelf goud hebt gespaard in periodes dat je bepaalde bedragen kon missen en dit hebt gedaan met het doel het goud weer te verkopen op een moment dat de prijs gestegen is, dan is de kans groot dat je op het juiste moment wacht. Het verkopen ervan kan erg goed zijn omdat je een mooi winstmarge aan je handel over kunt houden. Daarnaast heb je het gespaarde goud direct vervangen voor geld. Dit kan weer handig uit komen als je bijvoorbeeld een plotselinge betaling hebt of om een andere reden geld nodig hebt dat er direct is.

Goud verkopen bij handelaar

Als je ervoor kiest je goud te verkopen is het voordelig dit bij een handelaar te doen. Om te beginnen is dit een stuk veiliger. In de meeste gevallen is het zo dat het verkopen van goud met een identificatie en een registratie gaat. Dit is dan ook in de kader van de veiligheid. Daarnaast is een handelaar op de hoogte van de markten dus de huidige goudprijs.

Hij of zij zal dan ook rekening houden met de goudprijs. Ook kun je vaak zelf kiezen of je contant betaald wilt krijgen of het geld op je rekening gestort wilt hebben. Als je direct cash nodig hebt is dit dus mogelijk, maar als je liever niet met contant loopt is een overschrijving ook een optie.

Daling en stijging goudprijs

De goudprijs daalt en stijgt, maar het moge duidelijk zijn dat deze de afgelopen tijd enorm is gestegen. Als we kijken naar begin 2019 en september 2019 zat hier bijvoorbeeld al een stijging tussen van maar liefst 23%. Ook in 2020 is de goudprijs enorm gestegen. Erg voordelig dus als je een hele tijd terug goud hebt ingekocht en er nu winst op wilt maken. De marktprijs van goud is gestegen tot zeker 1688 per Troy Ounce.

Goud verkopen met winst

Nu er de afgelopen tijd een enorme stijging is geweest in de prijs van goud denken veel mensen er aan hun goud te verkopen. Dit kan dan ook daadwerkelijk een slimme optie zijn. De kans dat je hiermee winst maakt is immers groot. Goud verkopen kun je makkelijk en snel doen in Utrecht bij Goud Inkoop Utrecht.

De schatting is echter wel dat de prijs van goud de komende tijd nog een stuk meer zal gaan stijgen. De verwachting in 2020 is namelijk dat de goudprijs meer dan 2000per Troy Ounce wordt. Dit kan echter nooit zeker zijn. Als je dus wel zeker wilt zijn van je winst en weet dat de goudprijs nu al gestegen is kan direct verkopen ook voordelig zijn. Het kan dan zijn dat je iets minder winst maakt dan volgend jaar, maar je weet in ieder geval wel zeker dat je winst maakt in vergelijking met de periode toen je het goud kocht.

 

https://www.goudinkooputrecht.nl/