Grotemarkt beraad
Image default
Entertainment

Het gezelligste uitje, een kaasproeverij Amsterdam

Combineer een dagje winkelen of een museumbezoek in Amsterdam eens met een gezellige kaasproeverij. Kaas proeven doet u bij de Old Amsterdam Cheese Store, gelegen in het centrum op loopafstand van het Centraal Station. U kunt een gezellige proeverij van te voren boeken en afstemmen op uw wensen. Complimenteer de kaas met een heerlijk glas wijn en ervaar hoe smaken elkaar versterken.

Een stukje historie

Kaas is een populair Nederlands exportproduct met een historisch tintje. Er zijn potjes met gaten gevonden uit 800 v.Chr. die bedoeld waren om wrongel en wei te scheiden. Julius Caesar refereerde in zijn geschriften aan de Hollandse kazen. Het Nederlandse woord kaas komt van het Romeinse woord caseus. Sinds de Middeleeuwen exporteren de Nederlanders kaas en sinds de Gouden eeuw staan we bekend als kaasland. Inmiddels zijn de Nederlandse kazen ver buiten onze landsgrenzen bekend. Wij van The Old Amsterdam Cheese Store openden onze winkel in 2013. Wij startte met de verkoop van kazen in souvenir verpakking. In 2015 openden wij in hetzelfde pand de proeverij ruimte. Hiermee willen we meer zijn dan een winkel voor toeristen. Ook de mensen uit de omgeving en van verre omstreken willen wij de gelegenheid bieden om onze producten te proeven, heerlijke kaas Amsterdam.

Proeven hoe gaat dat in zijn werk?

Een gemiddelde kaasproeverij duurt 1 uur. In dit uur doet u kennis op van de familiegeschiedenis van de familie Westland. Dit kaasbedrijf bestaat al sinds 1936. Natuurlijk komt u tijdens het kaas proeven meer te weten over de kaasproductie. Een eenvoudige kortdurende kaasproeverij Amsterdam waarbij 3 kazen worden geproefd is al te boeken voor € 5,-. Proeft u liever warme kaasproducten zoals kaasballen, bitterballen en kaasstengels dan bestaan hiertoe mogelijkheden eventueel gecombineerd met een kaastosti en een drankje. Wilt u de kazen combineren met wijn dan raden wij aan om de ‘premium cheese and wine tasting’ te boeken. Bij deze uitgebreide proeverij leert u het meest en kunt u mee doen aan een interactieve quiz. Deze uitgebreide kaasproeverij is ook leuk om te boeken samen met collega’s, vrienden en/of familie. Boek de door u gewenste kaasproeverij van te voren online zodat u verzekerd bent van deelname op de dag van uw keuze.

Nog meer leuke dingen te doen in de omgeving?

Combineer het kaas proeven met een dagje winkelen of een museumbezoek. De leukste winkeltjes vindt u bij de Negen Straatjes, de Haarlemmerdijk en de Haarlemmerstraat. Hier vindt u vintage kleding, prachtige schoenen, cadeau’s en snuisterijen voor in huis. U kunt de kaasproeverij Amsterdam ook combineren met een bezoek aan het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussaud. Ga met uw favoriete beroemdheden op de foto. Wanneer u meer van geschiedenis en griezelen houdt, stap dan eens binnen bij The Amsterdam Dungeon voor een stukje interactief theater. Of wandel door 10.000 jaar cultuurgeschiedenis in het het Allard Pierson museum. Deze musea bevinden zich allen op loopafstand van de Old Amsterdam Cheese store.

https://oldamsterdamcheesestore.com/