Grotemarkt beraad
Image default
Dienstverlening

Fysiotherapie behandeling om rug pijn te verminderen, werkt dit erg goed?

Rugpijn is een veel voorkomend probleem bij mensen. Het komt zelfs zo vaak voor dat tot 80-90% van de mensen op een bepaald moment in hun leven last heeft van rugpijn. Er zijn veel verschillende oorzaken van rugpijn, maar ook veel verschillende behandelingen. Alleen al bij fysio woensel heb je tal van mogelijkheden om fysiotherapie behandelingen te krijgen voor je rug.

Als dat niet werkt, samen met eventueel gebruik van warmte en/of ijs, kan een verdere behandeling worden gezocht. Als uw huisarts dit voorstelt, of zelfs als u denkt dat het resultaat beter voor u zal zijn, kunt u rugpijnfysiotherapie overwegen door naar een fysiotherapeut te gaan om uw pijnklachten te verlichten.

Een fysiotherapeut is iemand die fysiotherapie toepast of gespecialiseerd is in lichamelijke en revalidatiegeneeskunde, en kan vaak een veel effectievere en minder invasieve oplossing bieden dan een operatie of serieuze medische ingrepen.

Veel fysiotherapie behandelingen verhelpen rugpijn

Rugpijnfysiotherapie is een behandelingsoptie voor veel mensen die last hebben van rugpijn, waaronder mensen met zenuwpijn, chronische pijn, acute pijn, peesontsteking, rugklachten en verwondingen aan de wervelkolom, maar ook neurologische verwondingen en ziekten die leiden tot pijn en andere fysieke problemen. De fysiotherapeuten die goed opgeleid zijn en een vergunning hebben om dit soort blessures te behandelen, hebben veel training in de wetenschap van het lichaam en hoe het werkt.

Ze begrijpen hoe de dingen moeten werken en welke oefeningen en behandelingen de dingen weer aan het werk krijgen zoals ze zouden moeten werken. Ze werken samen met de patiënt om te bepalen wat de beste manier van handelen is op basis van de pijn die men ervaart en de andere gezondheidsproblemen die de patiënt kan hebben.

Als een zwangere vrouw bijvoorbeeld rugpijn heeft, krijgt ze een op maat gemaakt oefen- en therapieprogramma dat zichzelf of de baby niet onnodig belast. Een persoon met overgewicht kan worden geïnstrueerd om samen met de lichaamsbeweging en de therapie op dieet te gaan om de beste resultaten te bereiken met rugpijnfysiotherapie.

Bij de meeste fysiotherapie praktijken kun je terecht

Fysiotherapeuten zijn getraind om met het lichaam te werken. Ze zullen er alles aan doen om de meest effectieve pijnfysiotherapie toe te dienen, zodat er geen chirurgische ingrepen nodig zijn om het lichaam volledig te genezen van het letsel of de rugproblemen die zich voordoen.

Ze werken met alle soorten patiënten, dus het maakt niet uit of het om ernstige chronische pijn gaat of om matige tot ernstige acute pijn van een blessure, omdat ze alles aankunnen wat op hun pad komt. U moet een volledige medische voorgeschiedenis, familiegeschiedenis en een lichamelijk onderzoek ondergaan voordat u een behandeling krijgt om ervoor te zorgen dat u een effectief behandelplan krijgt en niet een die uw lichaam verder zal schaden.

Ook na de operatie kan het veel goeds doen

Rugpijn fysiotherapie is de meest effectieve behandelingsoplossing naast een operatie voor problemen die niet kunnen worden opgelost door simpelweg te rusten en te wachten. Het maakt niet uit of u een acute verwonding heeft of gewoon chronische onverklaarbare pijn, want als die niet binnen een paar dagen tot een week wegvalt, moet u een behandeling zoeken om ervoor te zorgen dat u het probleem gaat genezen en geen levenslange rugklachten krijgt. Omdat rugpijn zo vaak voorkomt, gaan veel mensen er vaak gewoon van uit dat het geen probleem is en dat het wel zal verdwijnen.

Maar je moet nooit te blasé zijn als het gaat om rugpijn, want het onbehandeld laten kan ernstige gevolgen hebben. Als u weet dat u net een koelkast hebt verplaatst en deze waarschijnlijk verkeerd heeft opgetild, geef hem dan een paar dagen de tijd en gebruik wat ijs en warmte om de pijn te verlichten. Als u echter onverklaarbare pijn heeft of als de pijn ernstig wordt of niet weggaat, moet u er zeker iets aan doen.

https://www.cbtfysio.nl/beweging-therapie