Grotemarkt beraad
Image default
Woning en Tuin

De perfecte tuinstijl voor jou vinden

Bij de meeste huizen hoort ook een tuin, dit is voor veel mensen een belangrijk deel van hun huis. Als je even een frisse neus nodig hebt of je wilt in de zomer lekker gaan zonnen, is de tuin er de perfecte plek voor. Veel mensen vinden tuinieren ook erg leuk, je eigen planten en groenten laten groeien in de tuin is dan ook zeker een leuke luxe. Het is natuurlijk wel fijn dat je tuin er netjes en schoon uit ziet. Ook is het leuk als je tuin naar je eigen smaak ingericht is, maar daar komt natuurlijk wel wat bij kijken. En welke tuinstijl is nou echt voor jou? In dit artikel gaan we jou uitleggen hoe het in zijn werking gaat en hoe je je tuinstijl kan vinden.

Tuin ontwerpen

Als je jouw tuin wilt gaan veranderen moeten er een aantal dingen gaan gebeuren. Er moet een tuinontwerp gemaakt worden, voor een tuinontwerp in Roosendaal zou je bijvoorbeeld bij Habro Tuinen terecht kunnen. Het eerste waar rekening mee gehouden wordt bij het maken van een tuinontwerp is de tuinstijl, daar gaan we het verderop in dit artikel nog over hebben. Daarna zijn er ook nog een aantal andere dingen belangrijk voor het tuinontwerp: wensen met betrekking tot het gebruik van de tuin, lichtinval en de hoeveelheid ruimte die beschikbaar is in de tuin.

Tuinstijlen

Welke tuinstijlen zijn er dan eigenlijk? Je kan gaan voor de klassieke tuin. Een klassieke tuin is vaak een mooie, strakke tuin. Deze tuinstijl heeft een symmetrische indeling met vaak een duidelijk middelpunt. Meestal is de klassieke tuin ook wat neutraler en heeft rustige bestrating en natuurlijke tinten. Je kan ook gaan voor een Japanse of Oosterse tuin. Denk dan aan belangrijke elementen, zoals water bijvoorbeeld een vijver, groenblijvende beplanting zoals de Ginkgo en Rhododendron, bamboe, thee huisjes, enzovoort. Zo zijn er ook nog vele andere tuinstijlen. Je kan er ook voor kiezen om tuinstijlen te combineren.

Inspiratie opdoen

Het is ook wel handig en fijn om wat inspiratie op te doen, maar hoe doe je dat? Er zijn hier meer dan genoeg manieren voor. Er zijn bijvoorbeeld heel erg veel TV-programma´s en tijdschriften over tuinstijlen en tuinontwerpen. Hier kan je dus veel inspiratie opdoen. Ook op het internet kan je heel veel foto´s, filmpjes en artikelen hierover vinden.