Grotemarkt beraad
Image default
Woning en Tuin

De verschillende interieurstijlen

Als je voor de eerste keer gaat verhuizen of als je voor het eerst überhaupt een huis koop is het natuurlijk super leuk om het huis helemaal zelf naar je eigen smaak in te richten. Voordat je dit gaat doen is het misschien een idee om eerst een interieurstijl te kiezen. Dit kan je meer een idee geven van hoe je wilt dat je huis er uit gaat zien en waar je voor moet zoeken. Er zijn allerlei verschillende interieurstijlen waarvoor je kunt gaan dus we gaan je in dit artikel er wat meer over vertellen zodat je misschien een stapje verder komt om een interieurstijl te kiezen. 

Industrial en bohemian

Ten eerste heb je de Industriële interieurstijl, bij deze stijl wordt gebruik gemaakt van stoere en oude materialen. Er wordt ook gebruik gemaakt van beton, hout, metaal, staal en bakstenen. Bij deze stijl horen donkere kleuren en kleuren met bruintinten. Deze donkere kleuren worden gecombineerd met lichte kleuren zoals crème en beige. De industriële woonstijl heeft een vintage en stoere uitstraling. Voor op maat gemaakte meubels, naar jouw keuze interieurstijl kan je onder andere bij Anselm Oome terecht. Je hebt ten tweede ook de Bohemian interieurstijl. Het is een erg expressieve en exotische woonstijl, het bevat veel kleur en prints. Een ander kenmerk van deze interieurstijl zijn de stoffen, prints, aardewerk enzovoort uit landen als Marokko, India en Afrika.

Landelijk en modern

De landelijke interieurstijl is gebaseerd op rust en de sfeer van het platteland. Er wordt veel gebruik gemaakt van neutrale kleuren en van rustieke (houten) meubels. De meubels zijn meer grof en robuust zijn en van natuurlijke materialen. Je hebt daarna ook nog de moderne interieurstijl. Deze stijl is erg strak en de voornamelijke kleuren die gebruikt worden zijn wit, zwart, beige en grijs. In het decor wordt er gebruik gemaakt van accentkleuren. Materialen zoals aluminium, metaal, chroom, leer of staal worden vooral gebruikt in deze stijl.

Interieurstylist

Je kan ook kiezen voor een interieurstylist, die kan je helpen met het kiezen van een stijl en deze stijl bereiken. Ook helpt de interieurstylist rekening met je budget en kan je daarmee begeleiden. Een interieurstylist kost natuurlijk wel geld, maar het is een investering om te overwegen. Het is zeker een goede optie voor mensen die niet goed zijn in het stylen van hun woning, niet weten waar ze moeten beginnen of niet goed zijn in het managen van hun budget.