Grotemarkt beraad
Image default
Groothandel

Bereik duurzaam leven met LED-verlichting

Iedereen heeft de verantwoordelijkheid om voor het milieu te zorgen. Er zijn veel dingen die je kunt doen om duurzaam te leven. Het verkleinen van de afval- en CO2-voetafdruk is dé manier om een ​​positieve bijdrage te leveren aan onze aarde. Gelukkig worden er veel technologieën uitgevonden om de samenleving te helpen de CO2-uitstoot te verminderen. Een voorbeeld van een grote bijdrage is het gebruik van LED verlichting voor uw huis. Het installeren van LED-verlichting voor woningen en bedrijven biedt veel voordelen voor ons milieu. Deze verlichting is energiezuinig. Het heeft ook een langere levensduur en bevat geen giftige elementen. Door zijn lange levensduur produceert LED-verlichting een lagere CO2-uitstoot. Er zijn dus minder lampen nodig en er zijn minder middelen nodig voor het fabricage- en verpakkingsproces. Dit zijn de voordelen die LED-verlichting kan bieden voor het milieu.

Uw energieverbruik verminderen

LED-verlichting is efficiënter dan gloeilampen en TL-verlichting. Het opbouwen LED verlichting in uw huis zal dus minder energie verbruiken. U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom LED-verlichting minder energie kan verbruiken. Dit komt doordat dit verlichtingssysteem 95% van de energie kan omzetten in licht. Slechts 5% van de energie wordt omgezet in warmte. Ongetwijfeld zal de temperatuur van deze verlichting niet stijgen, zelfs niet als je hem meerdere uren per dag gebruikt. Bovendien kunnen LED-lampen meer stroom produceren dan fluorescerend licht. 36 watt LED-licht kan net zo helder zijn als 84 watt TL-licht. Omdat er minder energie nodig is, kunt u de vraag naar elektriciteit van de centrales verminderen. Hierdoor kunt u een bijdrage leveren aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast bieden LED-lampen een betere lichtverdeling. Het kan dus grotere gebieden verlichten met hetzelfde helderheidsniveau. Het betekent dat je minder led-verlichting hoeft te installeren.

Bevat geen giftige stoffen

Er wordt geen giftig element gebruikt om LED-verlichting te produceren. Het is anders dan tl-lampen die schadelijke chemische stoffen bevatten, zoals kwik. Als u de tl-lampen naar het stortplaats afval gooit, kunnen ze het milieu vervuilen. Het afvoeren van deze verlichtingsarmatuur dient te gebeuren via de geregistreerde en erkende afval vervoerder. Wanneer u LED-verlichting gebruikt, kunt u tijd en kosten besparen op het gebied van afvalverwerking.