Het bereiden van eten is een heel erg mooi vak. Zo kun je ervoor leren en kun chef of kok in een restaurant. Wanneer je het heel erg goed doet en gerechten serveert van zeer goede kwaliteit dan kun je zelfs proberen om voor een ster te gaan. Het krijgen van een ster is erg speciaal. Er zijn namelijk veel restaurants in Nederland die een ster hebben. Daarnaast is er ook nog een verschil van de waarde van de ster. Het is namelijk mogelijk of 1, 2 of zelfs 3 sterren te behalen. De sterren worden uitgedeeld door de bekende vakgids namelijk de Michelin ster. Met deze ster of sterren laat het restaurant zien dat het een goede tot zeer goede keuken en correcte bediening heeft. De beoordeling wordt gebaseerd op basis van anonieme bezoeken. Zo is de beoordeling namelijk zo neutraal als mogelijk. Het kan dus zijn dat er iemand van de Michelin gids in het restaurant zit en niemand heeft dat door. Het hebben van een ster of meerdere sterren als restaurant is iets waar de beste marketing nog niet tegenop kan. Het is echt heel erg speciaal. Een beperkt aantal restaurants krijgt dan ook maar één of meerdere sterren. Je kunt ook één of meerdere sterren verliezen als je een slechte beoordeling krijgt. Dit is dan ook flink balen. ThuiskokenThuis kun je je natuurlijk niet meten met deze sterrenzaken. Je kunt aan de andere kant de kwaliteit wel proberen na te streven. Dit doe je bijvoorbeeld door de juiste producten op de juiste plekken in te kopen. Koop dan bijvoorbeeld niet je vis bij de Albert Heijn maar ga naar de Makro of naar een groothandel zoals de Sligro of de Hanos. Hier vindt je namelijk bijvoorbeeld verse vis van goede kwaliteit die niet uit een fabriek komt. Wanneer je deze vis serveert merk je dit ook meteen aan de smaak van de vis. Dit zorgt ervoor dat mensen die bij jouw thuis komen eten bediend worden op hun smaak. KeukenbenodigdhedenNaast de juiste producten dien je ook de juiste keukenbenodigdheden te hebben. Zo kies je voor goede kwaliteit pannen in diverse formaten. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zorgt voor de goede messen. Denk hierbij aan een fatsoenlijk Japans keukenmes. Een Japans keukenmes heeft als voordeel dat je veel precies kunt snijden door het metaal en de vorm. |
https://www.vdnkitchen.nl/pages/japans-kokmes |
Goed artikel? Deel hem dan op:
Gerelateerde berichten:
- Vaardigheden die je leert tijdens een hospitality management opleiding Er zijn bij het volgen van een opleiding in hospitality management veel vaardigheden die je kunt leren. Van het werken met het publiek tot het...
- Kerst of Oud & Nieuw bij Van der Valk December is een enorm drukke maand met veel feestdagen. Iedereen viert het op zijn eigen manier, maar vaak draait het hierbij om gezellige dagen met...
- Lunch bestellen bij Houtop Lunch bestellen bij Houtop Toen ik onlangs voor een vergadering met het hele bedrijf de lunch moest regelen, zat ik even met mijn handen in...
- Welke machine gebruik je voor een brouwerij? In Nederland kennen we een aantal grote brouwerijen. Er zijn de afgelopen jaren echter ook steeds meer kleine brouwerijen bijgekomen. Hoe dit komt? Door de...
- Warm dineren met warmhoudbakken Iedereen heeft er vast wel eens een paar lepels heerlijk voedsel uit opgeschept. Warmhoudbakken zijn niet weg te denken bij een lopend buffet vanwege een...
- Hoe kies je de ideale horeca vrieskast? Vrijwel iedere horecazaak heeft te maken met voedsel. En voedsel kan opraken en kan vergaan. Om altijd voorbereid te zijn is het dan handig om...