Nieuwe artikelen

Koken voor gevorderden

Het bereiden van eten is een heel erg mooi vak. Zo kun je ervoor leren en kun chef of kok in een restaurant. Wanneer je het heel erg goed doet en gerechten serveert van zeer goede kwaliteit dan kun je zelfs proberen om voor een ster te gaan. Het krijgen van een ster is erg speciaal. Er zijn namelijk veel restaurants in Nederland die een ster hebben. Daarnaast is er ook nog een verschil van de waarde van de ster. Het is namelijk mogelijk of 1, 2 of zelfs 3 sterren te behalen. De sterren worden uitgedeeld door de bekende vakgids namelijk de Michelin ster. Met deze ster of sterren laat het restaurant zien dat het een goede tot zeer goede keuken en correcte bediening heeft. De beoordeling wordt gebaseerd op basis van anonieme bezoeken. Zo is de beoordeling namelijk zo neutraal als mogelijk. Het kan dus zijn dat er iemand van de Michelin gids in het restaurant zit en niemand heeft dat door. Het hebben van een ster of meerdere sterren als restaurant is iets waar de beste marketing nog niet tegenop kan. Het is echt heel erg speciaal. Een beperkt aantal restaurants krijgt dan ook maar één of meerdere sterren. Je kunt ook één of meerdere sterren verliezen als je een slechte beoordeling krijgt. Dit is dan ook flink balen.

Koken voor gevorderden

Thuiskoken

Thuis kun je je natuurlijk niet meten met deze sterrenzaken. Je kunt aan de andere kant de kwaliteit wel proberen na te streven. Dit doe je bijvoorbeeld door de juiste producten op de juiste plekken in te kopen. Koop dan bijvoorbeeld niet je vis bij de Albert Heijn maar ga naar de Makro of naar een groothandel zoals de Sligro of de Hanos. Hier vindt je namelijk bijvoorbeeld verse vis van goede kwaliteit die niet uit een fabriek komt. Wanneer je deze vis serveert merk je dit ook meteen aan de smaak van de vis. Dit zorgt ervoor dat mensen die bij jouw thuis komen eten bediend worden op hun smaak.

Keukenbenodigdheden

Naast de juiste producten dien je ook de juiste keukenbenodigdheden te hebben. Zo kies je voor goede kwaliteit pannen in diverse formaten. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zorgt voor de goede messen. Denk hierbij aan een fatsoenlijk Japans keukenmes. Een Japans keukenmes heeft als voordeel dat je veel precies kunt snijden door het metaal en de vorm.

https://www.vdnkitchen.nl/pages/japans-kokmes

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Grotemarktberaad.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Zo maak je jouw horecazaak nog beter

Het runnen van een succesvolle horecaonderneming vereist meer dan alleen het serveren van smakelijke gerechten of drankjes. Het vraagt om een combinatie van passie, strategie en aandacht voor detail. In dit artikel werpen we een blik op enkele kenmerken van een succesvolle horecaonderneming, waarbij we inspiratie bieden voor ondernemers die streven naar groei en bloei in de bruisende horeca branche. Creëer een onderscheidende ervaring Om klanten aan te trekken en te behouden, moet je een unieke en onderscheidende ervaring creëren. Denk goed na over wat jouw zaak speciaal maakt en zorg ervoor dat dit tot uiting komt in alle aspecten, zoals het interieurontwerp, het menu en de klantenservice. Het kan ook een groot verschil maken om jouw keuken zodanig in te richten met apparatuur van https://www.horecacentrumbrabant.nl/, dat al het voedsel veilig en hygiënisch wordt bereid. Optimaliseer de menukaart Een goed samengestelde menukaart is een krachtig hulpmiddel om de verkoop te

Gepubliceerd door Grotemarkt beraad.nl