Grotemarkt beraad
Image default
Electronica en Computers

Welke 3d pen kun je het beste kiezen

Wanneer je de 3d pen hebt ontdekt en er dit jaar voor de feestdagen er een wilt gaan kopen is het belangrijk om voor het juiste model te kiezen. Er zijn sinds het ontstaan van de 3d pen in 2012 al veel verschillende merken en modellen op de markt verschenen en niet elk model is hetzelfde. Zelfs bekende merken als de 3Doodler of Polaroid komen met modellen op de markt die qua prijs als ook functionaliteit compleet verschillend zijn. Vaak zijn de goedkoopste modellen in warenhuizen werkelijke stuntprijzen voor verouderde 3d pennen die slecht werken en soms ook onveilig kunnen zijn. Wees dus allert op welke 3d pen je gaat kopen. In dit artikel een aantal handvaten voor de aanschaf van een goede 3d pen.

Plezier en veiligheid bij het tekenen met een 3d pen

Wanneer je een 3d pen gaat kopen is het belangrijk om op de veiligheid van de 3d pen te letten. De printerkop wordt verhit om de vulling of ook wel filament te laten smelten. De temperaturen waarbij filament smelt ligt tussen de 175 en 220 graden en is dus zeer heet. Omdat alleen het topje wordt gebruikt is het belangrijk om ontvlambare materialen uit de buurt te houden en geen aanraking met de huid te laten plaatsvinden. Het filament zelf is niet meer gevaarlijk heet nadat het de pen verlaat. Let wel op dat alleen kinderen vanaf 8 jaar met een 3d pen mogen werken. Ook bij het smelten van filament dient er bij ABS filament een goede doorluchtig van de kamer plaatsvinden. PLA filament is compleet ongevaarlijk om in te ademen.

Welke 3d pen kopen

Wanneer je een actueel 2017 model kiest is de kans zeer groot dat je veel plezier zult beleven aan je 3d pen. Deze modellen zullen minder snel verstoppen en zijn veilig. Ook is er vaak een display aanwezig waar de temperatuur van de Nozzle op kan worden afgelezen. De diversiteit van het aanbod van de 3d pennen kun je met een actueel overzicht hier op de website van de 3d penclub bekijken. Je vindt hier altijd leuke modellen voor een scherpe prijs.

https://www.3dpenstunter.nl/