Grotemarkt beraad
Image default
Electronica en Computers

Wat kun je doen met een powerline adapter?

Wat kun je doen met een powerline adapter?

De Beste powerline adapter vinden kan nogal lastig zijn gezien het grote aanbod dat er is. Het is een apparaat dat je gebruikt om je netwerk of internetverbinding op plekken die ver van de router zitten toch te kunnen voorzien. Dit kan zijn met een WIFI netwerk, maar ook met een LAN verbinding via het stroomnetwerk. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld in bed ook films wil kunnen streamen of als je achter in het huis een thuiswerk plek wil inrichten. Het is dus belangrijk dat je even het huis rondloopt om te kijken waar al een netwerkverbinding zit en waar niet. Ook moet je kijken naar de apparaten die je erop wil aansluiten.

Afhankelijk van het model is het aan te raden om niet meer als 2 apparaten tegelijk te verbind met 1 adapter. Dit om ook een goede snelheid te behouden. Je zou wel meerdere adapters in het huis kunnen plaatsen als je veel apparaten hebt zoals bij bijvoorbeeld een gezin. Om deze adapter via het stroomnetwerk te laten werken moet je eerst informeren of je een stroomnet met meerdere fases hebt. Sommige adapters hebben ook meerdere LAN poorten zodat je verschillende computers of laptops kunt laten profiteren van deze snelle verbinding.

Waarvoor zou je hem allemaal kunnen gebruiken?

Bij 5top horen wij regelmatig dat de powerline adapter wordt gebruikt voor grote huizen. Echter is het ook een item wat door veel gamers gekocht wordt. Zij willen de nieuwste games immers zonder verlies van snelheid kunnen spelen. Een te lage internetsnelheid zorgt ervoor dat je ook te laat met aanvallen bent en dat is het laatste wat je wil. Daarnaast wordt hij ook gebruikt voor punten in huis waar de dekking laag is. Zo kun je hem bijvoorbeeld in de schuur of boven hangen zodat je toch nog WIFI op je telefoon of tablet hebt.

Gerelateerde artikelen

Beveiligingscamera’s helpen om criminaliteit te ontmoedigen

Een geslaagde rondleiding door je bedrijf

Laptops zijn met de jaren steeds populairder geworden, welke oudere merken goed zijn meegegroeid?