Grotemarkt beraad Blog

Pagina’s

Meest recente berichten

Categorieën

Archieven

Wat kost een traprenovatie?

Een traprenovatie kost veel geld. Althans dat zegt men altijd. Maar klopt dat wel? Natuurlijk vallen renovaties soms prijzig uit. Echter is dat niet altijd het geval. Welke factoren spelen een rol bij de prijsindicatie van een traprenovatie? TopTrap Renovatie legt het uit!

Materiaalkeuze

Een van de belangrijkste factoren als het gaat om de kosten te bepalen voor een traprenovatie is de materiaalkeuze. Welk materiaal heeft voor u de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Twee voorbeelden: het materiaal linoleum heeft vele positieve kanten (zoals een antibacteriële werking en bestaat volledig uit natuurlijke grondstoffen), maar is ook zeer prijzig.

Daarentegen is PVC een stuk goedkoper. Dat komt omdat het een kunstmatig materiaal is en geproduceerd wordt in een fabriek.

Wie puur wilt gaan voor de goedkoopste optie raden wij PVC aan. Dit materiaal kent ook veel voordelen: het heeft een sterke weerbaarheid en ongekende diversiteit. Het is namelijk beschikbaar in vrijwel iedere kleur en in allerlei patronen, waaronder ook in leermotief. In ieder interieur past wel een trap van PVC.

Uw trapmodel

Er zijn allerlei soorten trappen: open trappen, dichte trappen, steile trappen en trappen met een bocht. Welke trap u bezit, heeft invloed op de kosten van een traprenovatie. Over het algemeen geldt de volgende regel: hoe meer uw trap in vorm afwijkt, hoe hoger de kosten uit zullen vallen.

Zo is een rechte, dichte trap veel goedkoper om te renoveren dan een open trap met een bocht. De kosten van dichte trappen zijn altijd lager, omdat er minder materiaal gebruikt hoeft te worden dan voor een open trap.

Accentuering en afwerking

De laatste factor gaat over de afwerking. Hoe meer u de trap fraai afwerkt en accentueert, hoe hoger de kosten zullen uitvallen. Bij afwerking en accentuering kunt u denken aan RVS-leuningen, trapwangen, verlichting in de treden en hoekprofielen voor een trap van laminaat. Trapwangen zijn eigenlijk het verlengde van de traptreden en beschermt de muur tegen bijvoorbeeld krassen en andere beschadigingen.

Conclusie

De kosten van een traprenovatie kunnen erg uiteen vallen. De belangrijkste keuze die u voor uzelf moet maken is: welk materiaal wil ik gebruiken als trapbekleding. Heeft u advies nodig? Neem dan gerust contact op met TopTrap Renovatie. Wij helpen u graag.

TopTrap Renovatie
Adres: Polderweg 23, 1446 AA Purmerend
Telefoon: 0299-700241
Provincie: Noord-Holland

https://www.toptrap.nl/
Grotemarktberaad

De vloerenspecialist in Amsterdam

© 2021 Grotemarkt beraad All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.