Grotemarkt beraad
Image default
Energie

Voorkomen is beter dan genezen

 

Mensen denken vaak dat het inhuren van een elektricien een grote kostenpost is tijdens een verbouwing en kiezen er dan liever voor dit werk zelf te doen. Dit leidt echter regelmatig juist tot hogere kosten dan wanneer een elektricien vanaf het begin bij de verbouwing betrokken is. Het is namelijk goedkoper om een elektricien het werk te laten doen dan hem later te bellen als er toch iets mis is gegaan en een oplossing nodig is zoals het verleggen van elektriciteit of het repareren van kabels. Het advies is daarom eigenlijk direct een elektricien te betrekken in je bouwproces zoals bijvoorbeeld Elektricien Den Bosch.

De praktijk

De praktijk is dat veel mensen denken zich, door middel van het kijken van filmpjes en lezen van product handleidingen, wel een weg te kunnen vinden in elektra land. Ze pakken zelf de klus aan en in veel gevallen gaat dit ook goed. Echter helaas moet worden geconstateerd dat dit in nog meer gevallen helemaal of deels niet goed gaat en de elektricien alsnog moet worden ingeschakeld. Uiteraard is dit geen probleem en zal de elektricien zeker komen, je bent dan echter wel ineens afhankelijk van zijn planning en aanpak. 

Kosten

En dat niet alleen, de kosten en tijd die je in eerste instantie dacht te besparen kunnen nu wel eens hoger oplopen. Een elektricien die wellicht moet komen op een tijdstip buiten kantooruren omdat er sprake is van een gevaarlijke situatie in huis, een volle planning van de elektricien waardoor je verbouwing vertraagd en je planning in het gedrang komt en zo sta je er dan ineens heel anders voor. Zo zie je dat voorkomen beter is dan genezen en in de meeste gevallen nog goedkoper ook. Het advies lijkt duidelijk, maar uiteraard blijft het altijd een keuze.