Grotemarkt beraad
Image default
Energie

Duurzaam wonen; wat is dat precies?

In de afgelopen jaren is de term ‘duurzaamheid’ min of meer tot een containerbegrip uitgegroeid. Alles moet immers tegenwoordig duurzaam zijn. Variërend van duurzaam ondernemen tot aan het creëren van een duurzame woning. Heb jij ook interesse om een duurzame woning te creëren? Dan weet je in ieder geval dat je daar meer dan voldoende mogelijkheden voor hebt!

Duurzaam wonen gaat hand in hand met het duurzaam omgaan met energie. Voordat je hiermee van start kunt gaan, is het advies om gebruik te maken van de beste energievergelijker. Met deze vergelijker kun je direct op zoek gaan naar het beste energiecontract met groene stroom!

Duurzaam wonen in een notendop

Bij duurzaam wonen ga je op een bewuste manier om met allerlei grondstoffen. Je kunt hierbij denken aan de energie in jouw woning, maar ook aan het watergebruik in jouw woning. Je probeert eigenlijk het gebruik van de grondstoffen zoveel mogelijk te minimaliseren. Door zo min mogelijk van dergelijke grondstoffen gebruik te maken, verklein je jouw ecologische voetafdruk. Als elk huishouden daartoe in staat zou zijn, zouden veel problemen direct opgelost zijn.

Voorbeelden van duurzaam wonen

Het aanleggen van zonnepanelen is een voorbeeld van duurzaam wonen. Dankzij de zonnepanelen ben je in staat om jouw eigen energie op te wekken. Deze energie kun je vervolgens in jouw woning direct gebruiken; je creëert dus eigenlijk jouw eigen netwerk van energie.

Een ander voorbeeld is terug te vinden in LED verlichting. Door voor LED verlichting te kiezen, verbruik je ten eerste al een stuk minder energie. Daarnaast hebben de LED lampen ook een ongekend lange levensduur; met dank aan deze levensduur hoef je de lampen niet al te vaak te vervangen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van duurzaam wonen. Het leuke van duurzaam wonen is dat je echt heel veel kanten op kunt. Mocht je meer inspiratie op willen doen, kun je ook eens tips opvragen bij jouw energieleverancier. Onder meer Oxxio doet er alles aan om duurzaam te ondernemen én kan jou dan ook van de juiste tips op dit gebied voorzien.