Grotemarkt beraad
Image default
Toerisme

Overleven op een onbewoond eiland

Een Klein Curacao trip is niet weg te denken bij een vakantie naar het tropische paradijs van Curacao. Het kleine eiland is een echte toeristische trekpleister vanwege haar parelwitte strand en het helderblauwe zeewater, waardoor je de zeeschildpadden al van ver kunt zien. Het eiland is onbewoond waardoor er geen wegen, winkels of restaurants op het eiland zijn gevestigd. Daarom blijft het bij een Klein Curacao trip van een dag, maar wat nu als je er zou stranden. Hoe overleef je op een onbewoond eiland?

Wat doe je als eerste

Het eerste wat je doet, is zorgen voor onderdak. Dit is namelijk hét grondbeginsel van alle survivaltechnieken. Je moet namelijk een plek hebben om tot rust te komen en vervolgens kun je met licht het gebied gaan verkennen. Zodra je het onderdak hebt, moet je natuurlijk voedsel zien te vinden. Hierbij is het vinden van drinkwater belangrijker dan het vinden van eten. Bij het vinden van drinkwater moet je goed letten op dieren, zij bevinden zich namelijk doorgaans in de buurt van een bron drinkwater.

Praktische overleeftips

Als je de keuze of kans hebt, zorg er dan voor dat je niet helemaal alleen bent op het eiland. Het is namelijk bewezen dat als je met meerdere mensen bent, de kans op overleven een stuk groter wordt.

Daarnaast raden we je aan om jezelf te verzekeren van medische hulpmiddelen, bijvoorbeeld een EHBO-doos. Met deze doos kun je lichte verwondingen en vertragen.

Een geweer is altijd handig op een onbewoond eiland. Je wilt natuurlijk het liefst een jachtgeweer, maar een lichtpistool kan ook ontzettend handig zijn. Bijvoorbeeld om signalen af te geven aan reddingsdiensten, voorbijvarende schepen en rondvliegende vliegtuigen.

https://curacao-trips.com/