Grotemarkt beraad
Image default
Sport

Makkelijk thuis aan je conditie werken met een hometrainer

De hometrainer is een fitnessapparaat die gemakkelijk thuis gebruikt kan worden. Het is het meest gekozen apparaat om calorieën te verbranden en wat kilo’s te verliezen. Ook werken aan je conditie is geen probleem met een eigen hometrainer. Met dit fitnessapparaat train en verbeter je ook nog meerdere spiergroepen. Een fijn voordeel van de hometrainer is dat je thuis kunt sporten. Ongeacht de weersomstandigheden, openingstijden en abonnementsvoorwaarden van de sportschool. Je stapt op geheel eigen niveau op je hometrainer op het moment wanneer jij dat wilt.

Hoe kun je afvallen met een hometrainer?

Een hometrainer is een handig fitnessapparaat om mee af te vallen. Je valt weliswaar minder snel af dan op een crosstrainer of een loopband, maar doordat je je spieren minder belast kun je dit apparaat op een gezondere wijze inzetten voor gewichtsverlies. Met een hometrainer belast je je gewrichten minder, hierdoor voorkom je blessures en kun je dus blijven werken om je doel te bereiken. De weerstand op een hometrainer is erg constant en vereist dat je spieren continue werken. Je inspanningen zijn lineair, hiermee bereik je dus geen moment dat je stil staat. Je bent eigenlijk tijdens het trappen op de pedalen altijd bezig.

Variatie in je programma.

Het grootste voordeel aan fietsen is dat het super gezond is. Een hometrainer heeft ten opzichte van een gewone fiets dan nog het voordeel dat het niveau en de uitdaging controleerbaar zijn door middel van het kiezen van de juiste instellingen in het computerprogramma.

Een programma? Precies! Iedere hometrainer beschikt over een computerprogramma. Dit programma geeft inzicht in je verbruik, resultaten en bied je de mogelijkheid om een sportprogramma in te stellen. Zo laat je het trainen nooit saai worden. Geavanceerde hometrainers bieden naast programma’s tal van extra mogelijkheden, zoals virtuele fietsroutes voor een ultieme fietsbeleving.

https://www.flowfitness.com/nl/