Grotemarkt beraad
Image default
Vervoer en transport

Dekt de ziektekostenverzekering e-step ongevallen?

Er is een goede kans dat uw ziektekostenverzekering sommige of alle van uw medische kosten dekt als u betrokken bent bij een ongeval met uw elektrische scooter. Uw ziektekostenverzekering dekt echter niet de kosten voor de verwondingen van andere mensen die bij het ongeval betrokken zijn.

Kan een opstalverzekering diefstal van een elektrische scooter dekken? Het is in sommige gevallen mogelijk dat uw opstalverzekering de diefstal van uw elektrische scooter dekt, vooral als de scooter uit uw huis is gestolen.

Een parra plusverzekering

Paraplu Verzekeringen kunnen zo worden opgezet dat ze elektrische scooterongevallen dekken, maar dit zal specifiek zijn voor de verzekeringsmaatschappij. Typisch, zullen zij aansprakelijkheidsdekking voor schade of verwondingen aan andere mensen, en mogelijk uw eigen verwondingen, maar zij zullen niet de schade aan uw scooter te dekken.

Elektrische scooter verzekeringsmaatschappijen

Dit zijn enkele van de polissen voor elektrische scooters van de grootste verzekeringsmaatschappijen. Ik moet opmerken dat ik uit te reiken aan alle van hen, maar slechts een klein deel van hen terug gereageerd, en een nog kleiner deel was in staat om me een definitief antwoord te geven. Veel van de informatie is afkomstig van de websites van deze bedrijven, en je moet je ervan bewust zijn dat in veel gevallen, de informatie werd verstrekt voor motorfietsen, bromfietsen, of gewone benzine scooters in plaats van elektrische, dus er kan enige discrepantie zijn.

Verzekeringsmaatschappijen die gespecialiseerd zijn in elektrische scooter verzekeringen

Bedrijven zoals Voom in de VS, Cycle Plan en Laka in het VK, Zego in de EU, en Luko in Frankrijk, zijn kleinere verzekeringsmaatschappijen die gespecialiseerd zijn in elektrische scooter verzekeringen. De kans is groot dat zij je beste weddenschap zijn als het gaat om het verzekeren van je elektrische scooter, en ze zullen gespecialiseerde pakketten aanbieden die zelfs de grotere verzekeringsmaatschappijen niet zullen aanbieden.

Ride-sharing

Een aantal van de grootste ride-sharing bedrijven zoals Bird en Lime dekken niet echt ongevallen met hun scooters, tenzij de scooter zelf defect is geweest en dat defect de reden van het ongeval is geweest.