Grotemarkt beraad
Image default
Gezondheid

De pluspunten van de MammaTENS

Steeds meer zwangere vrouwen ervaren de verlichtende werking van TENS. In de wetenschap is er al lange tijd aandacht voor datgene waar TENS voor staat: het effectief verminderen van zwangerschapskwalen.

De afgelopen jaren zijn veel studies gedaan naar misselijkheid en rugpijn tijdens zwangerschap, waarbij ook allerlei andere soorten pijnen en ongemakken werden onderzocht.

We noemen een paar publicaties. In 2003 kwam het volgende werk uit van T. Rosen et al: ‘A randomized controlled trial of nerve stimulation for relief of nausea and vomiting in pregnancy’. In 2006 schreven R.J. Helmreich et al ‘Meta-analysis of acustimulation effects on nausea and vomiting in pregnant women’. E.A. Keskin et al waren in 2012 verantwoordelijk voor ‘Transcutaneous electrical nerve stimulation improves low back pain during pregnancy’. Op www. mammatens .nl staat uitgebreid beschreven wat de TENS precies is, hoe het werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

Aanschaf TENS apparaat

Ben jij zwanger en wil je een TENS kopen. Of wil jij als verloskundige de TENS aanbevelen aan je cliënten? Als je het online contactformulier aanschaft, word je snel gebeld en kun je al je vragen stellen en eventueel direct een bestelling plaatsen. Het mooie van de MammaTENS is dat je ‘m precies zo kunt instellen als voor jouw prettig voelt.

Wat betreft de frequentie van het aantal stroomimpulsen per seconde dat via elektroden wordt afgegeven, zijn er diverse standen om uit te kiezen. Ook de intensiteit, oftewel de sterkte van de impulsen, bepaal je zelf. Het is aan te bevelen bij een lage frequentie te beginnen en vandaaruit stap voor stap het aantal stroomimpulsen te verhogen. Op die manier ervaar je het beste hoe je spieren reageren en wat voor jou het prettigst aanvoelt.

Naarmate je de frequentie opvoert, zul je voelen dat de pijn vermindert. Dit komt omdat de pijnprikkel overruled wordt door een nieuwe prikkel: die van de aangename elektrische impuls. Gebruik je de MammaTENS regelmatig dan ontstaat een aangenaam bijeffect. Dankzij het heerlijke gevoel dat de TENS geeft, wordt in je lichaam endorfine aangemaakt waardoor je je structureler prettiger gaat voelen.

https://www.mammatens.nl