Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Belang van de luchtkwaliteit

 

Helaas brengen we tegenwoordig veel van onze tijd binnenshuis door. We zitten binnen te werken, nodigen er onze vrienden en familie uit, spelen er met onze kinderen en ga zo maar door. Daglicht en buitenlucht moeten we bewust opzoeken om ervan te kunnen profiteren. Tenzij je natuurlijk een beroep beoefent dat voornamelijk buiten wordt uitgevoerd, zoals boer of stratenmaker.

 

In deze blog behandelen we gezonde lucht. Juist omdat we zoveel binnen te vinden zijn is het van belang om de lucht in huis fris en gezond te houden, zowel voor de neus als voor de luchtwegen. Benieuwd naar het belang van de luchtkwaliteit binnenshuis en hoe je deze eventueel kunt verbeteren? Lees dan snel verder!

 

Luchtkwaliteit

De verbeterde kwaliteit van isolatie van onze huizen heeft helaas een negatief effect op de luchtkwaliteit. Allergische reacties, verkoudheden en hoofdpijn worden juist binnenshuis veroorzaakt of verergerd. Astma, hooikoorts, huismijt en stofallergie kunnen het gevolg zijn. Goede luchtreiniging is dus erg belangrijk voor iedereen die klachten ervaart. Voor een gezond en prettig binnenklimaat spelen er verschillende factoren mee. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuur, voldoende daglicht en een goede luchtkwaliteit. Natuurlijk is voldoende ventilatie belangrijk voor de luchtkwaliteit, waarbij planten eventueel ook kunnen helpen.

 

Lucht zuiveren

Schone, frisse lucht kan wonderen doen voor je gezondheid en welzijn. Een manier om de lucht in je huis schoner te maken is door gebruik te maken van luchtzuivering. Lucht zuiveren doe je het makkelijkst door een luchtreiniger in huis te halen. Deze zijn in de meeste gevallen geschikt voor inzet tegen vervuilingen van bijvoorbeeld (fijn)stoffen, pollen, allergenen, geuren, vluchtige stoffen en micro-organismen. Dankzij de werking kan je weer opgelucht ademhalen en genieten van frisse lucht. Zeker mensen die last hebben van hooikoorts, allergieën of astma zien hun klachten vaak afnemen na de aanschaf van een luchtreiniger.

 

Professionele luchtreinigers

Benieuwd naar hoogwaardige kwalitatieve systemen? Bekijk dan de Itec luchtreinigers. De PureAirPro toestellen zijn snel en eenvoudig inzetbare luchtzuiveringstoestellen die de luchtkwaliteit in jouw ruimte effectief en permanent verbeteren. De PureAirPro’s zijn ontworpen voor professionele toepassing, denk aan de fabrieksvloer, productieruimten, metaalbewerking, laboratoria en al het andere dat behoefte heeft aan de industriële kracht van de PureAirPro. 

 

Redenen om een Itec luchtreiniger aan te schaffen

  • Minder last van astma

  • Minder last van hooikoorts

  • Minder last van huismijt

  • Zuivert de gehele ruimte

  • Bereik is groot

  • Minder last van stofallergie

  • Bevochtigt de lucht ook, naast het reinigen

  • Verminderd de statische elektriciteit in huis

  • Minder stofvorming

  • Beter leefklimaat

 

Ben je ook toe aan frisse lucht in je huis? Dan is de aanschaf van een luchtreiniger een goed idee!

 

https://www.itecluchtreiniger.nl/